Пъпеши и кратуни

Как да отглеждаме разсад от тиквички: правилният сорт и датите на засаждане

Тиквичките не винаги се отглеждат чрез разсад. Но ако искате да получите реколта много рано, се използва тази техника. В това няма нищо трудно, най-големите проблеми могат да бъдат поддържането на необходимата температура и светлинен режим в апартамент.

Дини в цветни лехи близо до Москва: сортове за Московския регион, селскостопанска технология и характеристики на грижите

Диня в цветни лехи край Москва: фантазия или реалност? Оказва се, че в това явление отдавна няма нищо необичайно. Разбира се, няма да е възможно да отглеждате райета с толкова вкусни плодове, колкото на юг, но ентусиастите се опитват и много се справят доста добре.

Колективният фермер е най-известният сорт пъпеши: описание, особености на отглеждане и начини за спасяване на реколтата

Колективният фермер е може би най-известният сорт пъпеши. Много купувачи, които не са запознати с тънкостите на културата, наричат ​​това име и много други разновидности, до известна степен подобни на външен вид. Плодовете на колективния фермер са сравнително малки, но много вкусни и отглеждането на този сорт пъпеши е достъпно дори за начинаещи градинари.

Диня в средната лента: как да отглеждаме това сладко сочно зрънце без оранжерия

Динята винаги се е смятала за гигантско южно зрънце и малцина предполагат, че преди 300 години са знаели как да я отглеждат в Московска област. Вярно е, че тогава не получи масово разпространение, тъй като урокът не беше лесен. Сега, с появата на нови сортове и развитието на технологиите, тези плодове в централна Русия престанаха да бъдат екзотика.

Отглеждане на дини в Урал на открито и в оранжерия: най-добрите сортове, засаждане и грижи

Любимата на всички диня е традиционна култура на пъпеши в южните райони с горещ климат. Създадените през последните десетилетия ранно узряващи и издръжливи сортове значително разшириха границите на отглеждането му и сега е напълно възможно да получите реколта от собствените си дини дори в Урал.