Какво да правите с непознато растение, което току-що сте получили

Подарък под формата на цвете в саксия радва окото. Много искам той да запази красотата си и да живее в къщата дълго време. За да направите това, е необходимо да определите възможно най-скоро какъв вид растение е и как да се грижите за него.

Опитайте се да определите името

Има няколко начина, които ще ви позволят да определите името по външния вид на растението и да разберете как правилно да организирате грижите.

Първият вариант са цветарските енциклопедии. От снимките в книгата можете да намерите своето копие с подробно описание. Минусът на печатното издание е липсата на нови растителни видове.

Можете да определите основните характеристики на цветето и да използвате Интернет. Мрежата предлага разнообразие от закрити и диви растения със снимки и нарастващо ръководство.

Информацията за сайтове-детерминанти се търси по няколко начина:

  1. Намерете снимка на растението, която е най-подобна на вашата версия и прочетете описанието.
  2. Направете сами висококачествена снимка, изпратете я до идентификатора на сайта и получете отговор със заглавието.
  3. Потърсете в лентата за търсене опции въз основа на външни характеристики.

Друг начин е да изпратите снимка на вашето цвете до форума на цветарите. Знаещите хора определено ще подканят.

Ако горните методи не работят, трябва да потърсите помощ в магазин за цветя. След като разгледате асортимента на рафтовете на магазините, можете да намерите същото растение. Ако покажете снимката на продавача, можете да се консултирате и да разберете името.

Карантина за домашни цветя

Името е там, съветите за отглеждане и грижи са проучени, но би било грешка веднага да поставите нова саксия за цветя със стайни растения. Появата на нов зелен обитател в апартамент изисква карантина, тъй като цветето може да бъде повредено от вредители и болести. Много от тях често са в латентно състояние и не се наблюдават визуално. Нова саксия се поставя в отделна стая, на балкон или в друга стая. Ако това не е възможно, организирайте ограда под формата на кутия, пакет, дълбока стойка. Известно време те наблюдават състоянието на листата, цветята, почвата. Ако насекоми и болести не се появят, тогава можете да добавите цветето към вашата домашна колекция.

Инспекция за вредители

Преди да изолирате растението от съществуващите, то трябва да бъде внимателно изследвано за наличие на видими болезнени симптоми и вредители. Всички части трябва да изглеждат здрави: пъпки и цветя - ярки, стъблата и листата - твърди, без петна, плесени и повреди. Важно е да погледнете под листата. Там често се крият паразити. За това е удобно да използвате лупа. На повърхността на земята също не трябва да има плесен, бял цвят, гниене, насекоми.

Прехвърляне

При нова трансплантация на растение е по-добре да изчакате 2-4 седмици или да отложите до края на цъфтежа. Живият организъм трябва да се адаптира към новите условия, да оцелее под карантина. Ако растението е дарено през есента или зимата, тогава оптималното време за пресаждане ще бъде ранната пролет, време на бурен растеж. Благоприятните условия ще ви помогнат да свикнете с него: комфортна температура, осветление, влажност. През това време зеленият домашен любимец ще стане по-силен.

Всяко движение е стресиращо за закрити култури и презасаждането, дори и най-внимателното, наранява корените. Въпреки факта, че корабната почва е безземна смес, тя не вреди на цветето.Преди продажбата почвата е наситена с полезни вещества, които са достатъчни за растението в продължение на няколко месеца.

Определянето на името на цветето е първата и важна стъпка към отглеждането на стайни растения. Няма да е трудно да се следват простите правила за грижа за нов зелен жител на първите етапи на пребиваване. В замяна той ще даде добро настроение, ще даде уют и красота на стаята.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.