Как да засадим круша през пролетта

Как и кога да засадите дървоПрисаждането на круша е една от най-предизвикателните и по онова време интересни техники в съвременното градинарство. При спазване на необходимите правила, процедурата ще ви позволи да отгледате здраво, плодородно дърво в най-кратки срокове.

Когато ваксинира круша, градинарят трябва да се придържа към установените правила и да знае редица характеристики, включително основните тънкости на биологията. Също така ще трябва да се запасите с подходящи инструменти и първо да се запознаете с всички тънкости на действието.


Присаждането на круши през пролетта може за кратко време да реши проблема с малка и безвкусна реколта. Ето защо тази техника в момента се използва от почти всички градинари.

За да завършите работата по присаждане на круши възможно най-успешно, трябва прочетете ръководството за експерти и гледайте видеоклиповете, които искате.

Време е да засадите дърво

Как правилно да присаждаме дървотоВъпросът за това как правилно да се присажда круша и кога може да се направи, възниква сред начинаещите летни жители и градинари много често.

Естествено, най-доброто време за присаждане е пролетта. И това не е изненадващо, защото именно през пролетта дърветата тепърва започват да цъфтят и по тях се образуват пъпки. Но можете да засадите дърво по друго време на годината. Резниците за процедурата трябва да бъдат подготвени няколко месеца предварително, например през ноември. Дръжте ги на хладно място при температура от 4 градуса по Целзий.

Но все пак, по-добре е да засадите круша през пролетта, тъй като по това време всяко растение започва да пуска сокове и вероятността за успешно завършване на процедурата е много голяма. Изчакайте затопляне и стабилно време, преди да предприемете действия. Много е добре, ако навън е достатъчно топло и вече няма нощни студове. Но в избрания ден времето трябва да е просто топло, а не слънчево или ветровито. Ако не успяхте успешно да присадите крушата за първи път, опитайте отново.

Някои градинари са сигурни, че есента се счита за най-доброто време за такъв прием. Но през есента температурата пада значително и природата не радва с топло време. А евентуална слана и намаляване на температурата през нощта може да доведе до смърт на резници и ваксинацията ще бъде обречена на провал.

Най-добрите самоплодни сортове круши от различни периоди на зреене:https://myflower.desigusxpro.com/frukty/grushi/sorta-grush-foto-s-nazvaniem-i-opisaniem.html

С кои резници може да се присади дърво?

Необходимо е да се присаждат млади издънки само на здраво дърво, независимо от избраното растение, с което ще се извършва присаждането. Според експерти, висок шанс за слепване и добивът е възможен, ако процедурата използва същите дървесни сортове. Ако искате дървото да дава различни плодове, процедурата изисква известни умения и знания. В днешно време е прието да се засажда круша върху ябълково дърво, дюля или други дървета. Можете да прочетете ръководството или да гледате видеоклипове с уроци за присаждане на отделни растения.

Можете да засадите круша на следните дървета:

  1. Как се присажда крушаДюля. Ваксинация на Японска дюля счита се за най-популярното и може би ефективно решение, тъй като в този случай дървото няма да достигне големи размери, а добивът ще бъде максимален. Крушите ще получат нов, необикновен вкус и времето за узряване ще бъде значително намалено. Ще можете да приберете много по-рано от обикновено;
  2. Роуън. Хората се научиха да садят круша на планинска пепел отдавна.Въпреки че процедурата не е толкова популярна, както при дюлята, крайният резултат все пак може да изненада всеки градинар. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че в този случай приемът изисква специални грижи и умения. Дебелината на крушовия ствол надвишава дебелината на планинската пепел и с течение на времето може да се появи така наречения наплив. И поради това силата на дървото се губи, а общата продължителност на живота намалява. Но този метод за присаждане на круши ви позволява да постигнете високи добиви, при които плодовете на дървото ще бъдат тръпчиви, но много сладки и меки.
  3. Глог. Този вид присаждане на круши се появи сравнително наскоро, но не спечели световна популярност поради ниската вероятност за натрупване.
  4. Ябълково дърво. Един от най-популярните и ефективни методи за присаждане на круши, за който можете да говорите по-подробно.

Сорт круша Just Maria от белоруски животновъди:https://myflower.desigusxpro.com/frukty/grushi/grusha-prosto-mariya-opisanie-foto-otzyivyi.html

Как да засадите круша на ябълково дърво?

Между другото, можете да засадите не само ябълково дърво на круша, но и круша на ябълково дърво. И двете дървета понасят добре ваксинациите, защото те са плодовете от семена.

Жителите на европейската част на нашата държава трябва да бъдат ваксинирани през втората половина на април. Резници могат да бъдат закупени в градинарски магазин или подготвени предварително. Основното е, че сортът им е плодотворен и популярен. Можете да вземете заготовките от познати градинари или летни жители. Много е добре, ако за присаждане се използват резници, отрязани от южната страна на короната на възрастно растение. Резниците трябва да са дебели като молив. Също така, на дръжката трябва да има около 4 вече развити пъпки.

В случай, че режете резниците през зимата, не забравяйте да ги поставите в хладилника на долния рафт и да ги държите до пролетта. Направете наклонен разрез 10 часа преди процедурата... Също така, не забравяйте да накиснете отрязаното парче в ускорителя на растежа. Когато присаждате круша върху ябълково дърво, трябва да се придържате към следната процедура:

  • Пролетно присаждане на круши и ябълкови дърветаС градински нож отрежете 5 сантиметра (1 инч) от ябълковия дръжка под наклонен ъгъл, след което повторете действието със стръка круша. След това навийте плътно двете парчета със строителна лента. Просто бъди внимателен. Опитайте се да не повредите резниците с невнимателни действия.
  • Не забравяйте да третирате издънките и подложката в горната част с градински разтвор, за да предотвратите навлизането на мръсотия вътре в резниците. Вероятността за сливане може да зависи от това.
  • Ако овощните дървета са присадени с пъпки, трябва да се направи Т-образен разрез в кората, преди дървото да започне и да се отдели от кората.
  • На второто дърво направете така наречения "щит", който представлява пъпка с парче дърво.
  • След това завършеният щит трябва да се вмъкне в разреза, да се закрепи здраво и да се увие с електрическа лента, след като преди това се обработи с разтвор.

Можете само да се уверите, че присаждането на круши е успешно след няколко седмици... След определено време отстранете лентата от резниците и се уверете, че те са здраво слети.

Зимоустойчива и продуктивна круша в памет на Яковлев:https://myflower.desigusxpro.com/frukty/grushi/grusha-pamyati-yakovleva-opisanie-foto-otzyivyi.html

Струва си да се помни, че понякога не се вкоренява добре с ябълкови резници, така че би било разумно да използвате други растения или други сортове круши. Но ако следвате съветите на опитни градинари и вземете предвид всички тънкости на такава процедура, присаждането на круши през пролетта ще бъде успешно.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.