Как изглежда кокиче и снимка на цветя

Кокичето е първото, което оживява след дългия зимен студ. Първо върху него се появяват зелени листа, а след това се появява бяла пъпка, подобна на камбана с увиснала глава. Това цвете не се страхува нито от сняг, нито от слана. Появата на кокичета в градината предвещава предстоящото настъпване на пролетта. Можете да намерите снимки на цветя на кокичета в нашата галерия.


Описание на цветя

В научната литература растението се нарича галантус... Кокичето е многогодишна билка и принадлежи към семейство Амарилис. Разпространява се на територията:

  • Крим;
  • Южна Европа;
  • Мала Азия;
  • Кавказ.

Никой не може точно да назове съществуващия брой разновидности на кокичета. Това растение от ниско тревиста култура има две линейни листа, които достигат 20 см дължина... Тези листа излизат веднага заедно с дръжки. Единична камбана е заобиколена от бял околоцветник, който се състои от 6 листа. Трите венчелистчета са външни и елипсовидни. Трите вътрешни листа са с клиновидна форма и имат зелено петно ​​в горната част. Цветето има приятна миризма, но е много слабо.

Растението има кръгли плодове с форма на кутия с 3 отделения, които съдържат малко количество черни семена. Семената имат сочен придатък, който привлича мравки. Мравките ги отвеждат и по този начин умножават цветето.

Крушката на кокичето има конична или яйцевидна, който има компактна група модифицирани листа, излизащи от една обща основа. Снимка на цвете кокиче:

Кацане

Сибирски кокичетаНай-подходящото време за засаждане на кокиче е от юли до септември. Ако есента е топла за дълго време, тогава кацането може да бъде удължено до ноември. В момента кокичето вече се продава в разцвет, което не е правилно. След като цветето е засадено в земята, всички листа ще изсъхнат и окапнат, а след това напълно ще загинат. Тази крушка става много слаба. На следващата година растението може да цъфти слабо или изобщо няма да цъфти и ще умре.

Растителната луковица не обича сушенето. Затова не ги дръжте на открито повече от месец. Ако не е възможно да засадите лука, можете да го поръсите с стърготини и дървени стърготини и да го поставите в торба. При засаждане луковицата на кокичето се поставя в почвата на дълбочина, равна на две луковици, ако почвата е рохкава. И на дълбочина, равна на една крушка, ако почвата е тежка. Освен това и в двата случая крушката не трябва да се задълбочава с повече от 5 сантиметра. Снимка:

Цветето има особеността само по себе си да определя дълбочината, до която ще бъде разпределена кореновата система. Ако луковицата е засадена дълбоко, тогава тя ще образува друга луковица на дръжката, която ще расте на необходимата дълбочина.

Нарастващ

Растението обича тъмни, но затоплени от слънцето места и добър дренаж. За дивите видове, когато засаждате, трябва да изберете най-осветеното място. Този тип кокиче е зимоустойчив. През есента можете покрийте със слой насипен компост.

Оплодете това растение с изключително внимание. Цветето не обича пресен тор. Най-добре е да оплодите цветето с минерални торове.

Изгледи

Както бе споменато по-рано, семейството на амарилисите включва 18 вида кокиче... Най-известните са:

  • Как да засаждаме кокичетаСнежнобяло кокиче. Расте в горите на Карпатите.Цветът достига височина от 15 сантиметра. Този тип включва Lutescens, той има идентифициращо жълто петно; Viridapis, цъфти през февруари; махрен Флоре Плено; както и Офелия и други.
  • Кокиче Елвес. Расте в Азия. Този вид е най-високият и може да достигне височина от 25 сантиметра. Има широки синкаво-зелени листа, белите цветя са сферични. Този вид е и най-ранният, цветето започва да се появява през февруари. В момента има много хибриди от този вид, които се отличават с голяма издръжливост и декоративност.
  • Други видове. Например, Ikarian, Folded.

Някои сортове кокиче са включени в Червената книга, тъй като събирането на цветя е неконтролирано. В дивата природа срещата с кокиче става все по-трудна с всяка година.

В природата има цвете преливка, който се появява и при първите размразени петна, много прилича на кокиче, само синьо. Нарича се още синьо или синьо кокиче, но всъщност те са напълно различни растения.

Грижа

Нежни цветя на кокичетаТова цвете се отглежда както на открито, така и в саксия у дома. От всички луковици растението цъфти най-напред и в средата на зимата вече дава пъпки. За да направите това, цветето трябва да бъде изнесено от стаята.

В топла стая растението може да умре. Тъй като цветето е студолюбиво, издръжливо и може да издържи на температури до десет градуса студ. По време на периода на цъфтеж растението трябва да бъде преместено на хладно място.

След засаждането на луковицата е необходимо растение в рамките на 2 месеца пазете на тъмно място... И след това го преместете на естествена светлина, но в същото време не допускайте пряка слънчева светлина.

Оптималната температура за растение в тъмнина е нула градуса, а по време на цъфтежа максималната е 10 градуса над нулата, в противен случай растението може да умре. Когато засаждате луковица, почвата трябва да бъде добре навлажнена и след това да не се полива, докато саксията се пренесе на светлината. Освен това ще е необходимо да поливате цветето два пъти седмично.

Цвете кокиче
Сортове и видове кокичетаКак изглеждат кокичетаСортове сортове кокичетаКак да се грижим за кокичеСортове кокичетаКак цъфтят кокичетаОписание на цветята на кокичетаКрасиви нежни цветя на кокичетаКокичета и техните видовеСини кокичетаГрадинско кокичеКрасиви бели кокичетаОтглеждане на кокичетаКакви са сортовете кокичетаУсловия за отглеждане на кокичетаГрадинско кокиче

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.