Характеристики на растението от пера и неговата снимка

Перната трева е многогодишна билка. Принадлежи към семейството на зърнените култури. По света растението има над 300 вида, докато само 80 растат у нас.

Стъблото на растението е прави и има жилави и тънки листа. Съцветията му са малки и плътни под формата на метлици. Той е много добре адаптиран към степите, където расте. Обикновено се среща в степите и скалистите склонове на Евразия.


Описание на тревни пера

Тази билка расте в полупустини и степи няма пълзящи корени и образува гъста тревна площ. Стъблото му е прави, листата са тесни и сгънати по дължина, понякога почти плоски. Рацемозните метлици са много гъсти и малки. Класовете са ципести, дълги и заострени отгоре, кожени отгоре надолу, при култивираните видове те могат да достигнат дължина от 2,5 cm.

Името на растението идва от гръцката дума stupa, което означава теглене. Семената на тази билка се разпространяват по оригинален начин, носят се от вятъра. Семената отлитат далеч от майчиното растение, но не достигат веднага до почвата. Забиват се в гъста трева и стари, изсъхнали листа и стъбла.

В тъмното, когато падне роса, тревата се крие. Долното коляно, усукано в спирала, започва постепенно да се размотава и притиска цялото стъбло към земята, а накрая сипката силно завито в земята... На сутринта, когато слънцето изгрява, то се размотава, но не излиза от почвата, тъй като дървесът е покрит с малки, твърди четина, които хващат почвата. Следователно, дългоносикът се отчупва и част от върха му остава в земята.

Перото в културата изглежда добре в смеси с ниско растящи гранични цветя или свободно стоящи големи цветя, например черен кохош грозде.

Растителни видове

Съществува няколко разновидности на перата... Например:

  • Тревисто растение пера от треваПерната трева е перална. Това е многогодишно растение, което има голи листа на щитовидната жлеза и четка косми на върха. Пернатите овни са с дължина от 20 до 40 см. Цъфтежът започва през май и началото на юни. Снимка пера трева:
  • Космена трева от пера. На височина може да достигне от 40 до 80 см, по-рядко 100 см. Листата са сиво-зелени на цвят, твърди и щитовидни, навити в тръба. Косматите сенчета са с дължина 12-18 см. Косматият червей започва да цъфти от май до началото на юли.
  • Перната трева е космат. Расте само в степни и скалистостепни райони. Стъблата, с пубертеция под възлите, могат да достигнат височина от 35 до 70 см. Диаметърът на навитите листа е 0,8-2 мм. Имат дълги меки косми от всички страни. Тенът е дълъг 39-41 см. Цъфтежът започва през май и началото на юни.
  • Далечноизточна перушина. Далечноизточната перушина расте естествено в Далечния изток, Япония, Източен Сибир и Китай. Този вид е най-величественият и висок. На височина достига 180 см, изправен е и монументален. Заедно с това, далекоизточната трева е много нежна и има лъскави линейно-ланцетни листа, чиято ширина достига 3 см. Тентите могат да достигнат дължина до 50 см.
  • Перушината е красива. Расте по скалисти склонове, степи и скали в Европа, Западен Сибир, Кавказ, Западна и Централна Азия. Този вид не расте по-високо от 70 см. Листата му са оцветени в тъмно зелено. Пернатите тенти достигат дължина до 30 см, а перата са дълги 3 мм.

Едно от най-популярните диви и познати растения е мащерката или мащерката. Полезните свойства на мащерката са били известни още на древните славяни, гърци и римляни.Смяташе се, че тази билка може да върне на човека здраве, сила, сила и дори самия живот:https://myflower.desigusxpro.com/lekarstvennye-rasteniya/chabrets-poleznyie-svoystva-i-protivopokazaniya.html

В степите на Русия можете да срещнете и такива видове като:

  • Перушината е теснолистна;
  • Перушината е червеникава;
  • И много други видове.

Билколечение

Къде расте перната треваТрябва да се каже за лечебни свойства на билката... Това растение съдържа много цианогенни съединения, включително триглохинин. Те са много важни биологично активни вещества. Тъй като цианогенните съединения съдържат силна киселина, те могат да бъдат токсични в големи количества. Докато в малки дози те могат да облекчат болката и да успокоят.

Основната област, в която се използват лечебните свойства на това растение, е лечението на щитовидната жлеза. Листата на тревата се натрошават и се правят на млечен бульон, както и лосиони и лапи за гуша.

В медицинските книги това растение се среща под прикритието на пера (Stipa pennata L.). Събирайте трева по време на цъфтежа от края на май до средата на юли... За различни тинктури се използва сушен. Също през есента се изкопават корени и трева и се използват за лечение. Отварите от пера от трева се използват за лечение на щитовидната жлеза, а отвари на основата на корени се използват за парализа.

В момента перата набира търсене под формата на декорация. Те украсяват помещенията, като правят хербарий. Като декоративно растение те се засаждат в алпинеуми.

Как и от кои растения да си направите миксборд „направи си сам“:https://myflower.desigusxpro.com/sadovye-rasteniya/miksborder-svoimi-rukami-podbor-rasteniy-shema-i-foto.html

Грижи и размножаване

Тази билка се размножава чрез семена, но понякога чрез разделяне на храста, което се извършва през април или август... Самозасяването не го прави. Необходимо е да се засажда тревата в най-сухия район, който няма да бъде наводнен от подпочвените води. Ако площадката е влажна, ще са необходими добър дренаж и високо място. Умерено поливане ще е необходимо, когато растението се вкоренява, тогава то не се нуждае от поливане. През есента е необходимо да се отрежат издънките, които вече са избледнели, докато листата не трябва да се докосват.

Растение от тревни пера
Как да засаждаме тревни пераСортове и видове перушинаМногогодишно растение okvylТревисто растение пера от треваХарактеристики на растението пера от треваТревисто растение пера от треваНецъфтяща перушинаГрадински растения пера от треваПерушинаСтепна растителна перушинаТревисто растение пера от треваИсторията на растението с пера

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.