Лесен начин за отглеждане на разсад без гмуркане

Отглеждането на разсад е сложен и отнемащ време процес. Но можете да го опростите, ако не се гмуркате.

Разсад

Обучение

Използва се като контейнер за засаждане на дъното на петлитрова бутилка, разрязано наполовина. За да стане подходящ за употреба, той трябва да се изплакне добре и да се обработи със силен разтвор на калиев перманганат или други специални средства.

Прозрачността на стените ви позволява да контролирате потока вода по време на напояването, така че няма нужда от дренажни отвори в долната част на бутилката.

Сеитба

На първо място, трябва да направите дренаж. За да направите това, поставете 2 см натрошени черупки от яйца на дъното, което е по-добре да бъде предварително обработено с вряща вода и изсушено.

Следващият слой дренаж е 2 см пясък. Поставете пясъка преди употреба за 3-5 минути във фурна, загрята до 180 ° C. След това изсипете 10-12 см от почвата, подготвена за засаждане, и я запарете с вряла вода.

Отгоре разпределете равномерно 20 семена, всяко с пинсета или навлажнена клечка за зъби, поръсете със земя или пресят компост и покрийте с найлонов плик или стреч фолио.

Когато се появят издънки, покритието се отстранява и бутилките се излагат на слънчев прозорец.

Поливане

Голямото предимство на засаждането в бутилка е удобството на поливането. Има възможност да се разбере кога се изисква от изсъхващата земя, както и колко вода да се налее, тъй като тя се абсорбира по време на поливане. Не забравяйте основното правило за поливане: излишната влага е по-лоша от липсата на влага.

Грижа

Грижата за разсад освен поливане включва и листна обработка - пръскане. Извършва се след появата на два истински листа с честота 10 дни. Микробиологичният тор "Baikal EM1" е подходящ за пръскане, благодарение на което растежът на разсад се ускорява, формира се развита коренова система.

Растенията се нуждаят от много светлина и дълги светлинни часове. Важно е да обърнете разсада към светлината, така че да растат равномерно.

Високите ръбове на бутилката и рядкото засаждане правят възможно изсипването на земя в контейнера, когато разсадът започне да се изважда. По този начин не се изисква гмуркане, младите растения с крехка коренова система не се нарушават.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.