8 зимни превръзки чесън през пролетта, за да ви помогнат да отгледате добра реколта

Летните жители имат много работа през пролетта. Опитните градинари знаят, че е важно да се поддържа зимен чесън по това време. Изисква подхранване, както всички други култури. Правилното торене ще ви помогне да получите здравословна и богата реколта.

Инфузия на пилешки изпражнения

Инфузия на пилешки изпражнения

Пилешкият тор има благоприятен ефект върху почвената микрофлора, възстановява киселинността на почвата и повишава устойчивостта на чесъна към болести.

За да бъде торът полезен и да не навреди на растението, е необходимо да се спазва технологията за приготвяне на запарката и да се прилага правилно. Важно е да запомните, че сухият пилешки тор не се използва. Това може да причини изгаряния на растенията.

Как да приготвим инфузията:

  1. В 2/3 кофи студена вода се отглежда 0,5-литров буркан пилешки тор.
  2. Разбъркайте добре, добавете топла вода, докато кофата се напълни.
  3. След като се разбърка отново, оставете да се влива в продължение на 5-6 дни.
  4. След това готовият разтвор се разрежда с вода в съотношение 1:20. Тоест се вземат 0,5 литра инфузия за 10 литра вода.
  5. Въведете с лейка без решетка в корена.

Опитните градинари препоръчват да се използва инфузия на пилешки изпражнения веднъж на 3 години.

Азотни торове

Азотни торове

Азотните торове се използват за отглеждане на зелената маса на чесъна.

Урея и амониев нитрат ще свършат работа. Техните предимства са относителна евтиност, лекота на използване и сложен състав.

В допълнение към азота, основният елемент, съставът включва: сяра, калий, магнезий, калций. Трябва да се има предвид, че азотните торове не трябва да се смесват с торф, слама или вар. Сместа може да се възпламени.

В хладно време, с температура на въздуха през деня не по-висока от + 14 ° C, по-добре е да използвате амониев нитрат. При тези условия той ще се усвоява по-добре.

Зимният чесън страда от минерален глад, тъй като полезните вещества започват да се усвояват едва когато почвата се затопли и размрази.

Амониевият нитрат е способен да разтопи ледената покривка и да достигне почвата, когато влезе в сила. Внася се веднага след топенето на снега.

За 1 кв. м. насаждения използвайте 1 супена лъжица. сухо вещество или 30 g се разреждат в кофа с вода. При нанасяне е необходимо почвата да се полива добре, дори ако се използва нитратен разтвор.

Предпочитайте урея в горещо време. Въвежда се в размер на 20-25 g на 1 кв. м. Използва се както суха, така и мокра превръзка.

При сухо хранене се правят канали с дълбочина 2 см, върху тях се внася тор от препоръчителното количество на 1 кв. м., покрит със земя и напоен.

При мокро хранене гранулите се разтварят във вода. След това се полива в корена. 10 литра разтвор са достатъчни за напояване на 6 кв. м.

Инфузия на лопен

Инфузия на лопен

Инфузията на лопен е отличен органичен тор. Сухият тор може да увреди растението; не се препоръчва да се използва.

За инфузия вземете кравешки тор и вода в съотношение 1: 5. Разбъркайте добре и оставете за 7-10 дни. Сместа се разбърква всеки ден, за да се избегне утаяване.

Готовата инфузия се разрежда с вода в съотношение 1:10. Полученият тор се полива с чесън под корена, като се избягва контакт с листата.

Разтвор на калиев перманганат

Разтвор на калиев перманганат

За да се предотвратят гъбични и бактериални заболявания, зимният чесън се полива със слаб разтвор на калиев перманганат - калиев перманганат.

Няколко кристала се поставят в хладка вода и се разбъркват. Получавате разтвор с ненаситен розов цвят.

Важно е да запомните, че кристалите трябва да се разтварят напълно.В противен случай, ако влязат в контакт с листа и плодове, те ще причинят щети. Растенията се третират с получения агент.

Фосфатни торове

Фосфатни торове

Когато чесънът има 8-10 листа, е необходимо да се приложи фосфорен тор. Те стимулират слагането, образуването и узряването на плодовете. Това се случва най-често в средата на юни.

Трябва да се помни, че през юни, когато се образува зелената маса и плодовете растат, азотни торове не могат да се използват. В противен случай върховете ще продължат да растат и добрите крушки няма да работят.

Често се използва суперфосфат. 10 литра. вода ще са необходими 15 г. Това количество е достатъчно за оплождане на 2 квадратни метра. м.

Амоняк

Амоняк

За да подобрите растежа на чесъна, използвайте амоняк, който можете да закупите без рецепта без рецепта.

Предимството на лекарството е, че практически няма противопоказания. Просто трябва да спазвате дозировката и да не злоупотребявате с лекарството.

Амонякът стимулира растежа на листата. Става ярко зелено.

За листна превръзка 25-60 ml амоняк се разреждат в кофа с вода. Започнете с по-малко концентрация.

Първата обработка се извършва веднага щом се образуват 2-3 листа. След това те се използват не повече от 1 път за 7-10 дни. Растението се напръсква през лейка.

Дървена пепел

Дървена пепел

Дървесна пепел се използва през юни, когато главата се формира за насищане на чесъна с калий. Недостигът на този елемент се забелязва в избледнелите, леки върхове.

1 чаша дървесна пепел се разрежда в кофа с вода и се разбърква. В почвата се правят канали, дълбоки 7-8 см. Полива се с получения разтвор и се поръсва със земя.

Друг начин е да напудрите лехите с дървесна пепел. Подхранването се извършва 1 път на 2 седмици.

Мая

Мая

Лекарственото средство има положителен ефект върху развитието на кореновата система и като цяло върху добива, ускорява растежа на чесъна.

Изсипете 2 литра топла вода в кофа и натрошете 100 гр. пресована мая. Изсипете 1 чаша захар и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Изчакайте масата да втаса.

Не разбърквайте маята и захарта в съд, напълнен до горе с вода. Сместа от дрожди има тенденция да се покачва.

Разбъркайте 1 литър от получения състав в кофа с топла вода и напойте засаждането. Кофата е достатъчна за 2 кв. м парцел.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно, при условие че е публикувана връзка към източника.