Моята рецепта за хранене на разсад, която помага да се получат силни растения

Сезонът на летните вили ще отвори много скоро. Но за мнозина тя вече е отворена, защото разсадът е засаден и е поникнал. Сега е време да се погрижа за нея и съм готов да споделя моите рецепти за подхранване на разсад, за да се получат силни растения. Приготвям разтвора на три етапа. И този тор за чудо се състои от няколко съставки. Е, ще ви разкажа за всичко по ред.

Дървена пепел

Пепел

Първата стъпка е приготвянето на пепелния разтвор. Събирам пепел от печката, когато отоплявам дачата през зимата, тя е предимно дървесна: изгарям клони и изсушени клони, отрязани от дървета.

Веднага искам да предупредя използването на пепел от изгарянето на битови отпадъци, особено ако в отпадъците има пластмаса и други мръсни отпадъци - това само ще навреди на почвата и растенията. Подходяща е само чиста пепел, подреждам състава и го заливам с гореща вода.

Задържам го поне три дни и през това време го разбърквам многократно. Разтворът на пепелта не се влошава, струва дълго време и затова го добавям към крайния тор точно преди поливането на разсада.

Такъв състав може да замести фосфорно-калиевите торове, той съдържа и много други полезни микро- и макроелементи: бор, магнезий, сяра, манган и други.

Картофени кори и бананови кори

Почистване

Втората ми подхранване не трае дълго, като разтвор от пепел, така че го правя точно преди да възнамеря да наторя земята, върху която растат разсадът.

Взимам картофени кори и кори от банани, настоявам всичко това до три дни и храня растенията. Веществата, които ще освободят кората на бананите и картофите, служат като добро хранене, но ви предупреждавам, че не бива да се увличате с такъв състав.

Мая

Мая

Третата добавка е мая. Ако съм опаковал мая, тогава постъпвам по следния начин:

  1. Взимам млечна суроватка.
  2. Загрявам го и накисвам маята.
  3. Оставете за 2-3 часа за ферментация.

Накисвам барската мая за една нощ в следните пропорции: 1 супена лъжица на 1 литър вода. Сутрин всичко разбърквам добре, добавям 1 литър вода към всеки разтвор и поливам кълновете. Правя това хранене 1-2 пъти на всеки седем дни.

Маята съдържа много протеини (до 65%), минерали и микроелементи. Подхранването с дрожди има благоприятен ефект върху образуването на кореновата система. С този тор корените стават здрави, а зелените са по-силни и устойчиви.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.