8 начина да защитите дачата си от крадци във ваше отсъствие

Обикновено идваме в домашния парцел през уикендите и празниците, а през целия зимен период по правило живеем в града. Ето защо ефективната защита на къщата и лятната вила е много важна. Има няколко доказани начина за предотвратяване на проникване на нарушители.

Капан за боя

Трябва да вземете боя, която не се отмива. Химическият капан изглежда като пачка пари. Той е прикрепен към мястото на „кеша“ и веднага ще „маркира“ крадеца веднага щом го докосне.

Вярно е, че тя, за съжаление, няма да може да хване злодея. Но полицията лесно може да го намери по марки.

Присъствие в къщата

Специални устройства ще ви помогнат да изобразите присъствието на собствениците. Те от време на време ще включват светлините в дома ви, ще започват кучешки лай или ще имитират трептенето на телевизор.

Можете да инсталирате прожектори или декоративни светлини по периметъра на къщата и да ги програмирате да се включват циклично през нощта, независимо дали сте у дома или не. Не всеки крадец се осмелява да атакува жизненото пространство, без да е сигурен, че вътре няма никой.

Килим с остра миризма

Поставете килим, напоен със силно миришещо вещество, до входната врата. Когато се опитва да влезе в помещението, нарушителят определено ще го настъпи.

Ако успее да избяга, миризмата ще остане на подметките на обувките му. Когато решите да се обадите на полицията, след като сте открили признаци на проникване в къщата ви и загуба на имущество, куче-снофер лесно може да поеме по следите и да намери престъпника.

Инсталиране на решетки на прозорци

Решетките на прозорците не са най-красивият детайл от фасадата, но са надеждна защита. Вярно, при условие, че вашата врата е достатъчно здрава и не може да се отвори.

Ако входът на къщата се отвори без затруднения, тогава никой няма да се опита да влезе през прозореца. Освен това трябва да помислите за пожарна безопасност. Решетките трябва да са шарнирно, така че в случай на пожар, лесно да излезете от къщата. Металните капаци са добра алтернатива на решетките, но те са по-подходящи за заможни имения, отколкото летни къщи.

Аларма за сигурност

Ще бъде правилно да инсталирате аларма за сигурност във вашия дом. Това е най-простият и доказан начин да защитите и защитите дома си.

Това решение се взема от мнозинството собственици на имоти, които напускат за дълго време. Клиентът се свързва с охранителната компания, сключва споразумение с нея и се съгласява за плащане.

Средно тази услуга струва около три хиляди рубли на месец. Оборудването ще работи веднага щом крадец влезе в сградата. Въоръжена група пристига за около 7 минути. Системата също така е в състояние да реагира на случаен пожар, изтичане на газ, както и наводняване на дома.

Кооперативна ограда

Оградете територията на градинарската кооперация с обща ограда и поставете здрава порта, която ще бъде заключена с ключалка. За престъпник е много по-трудно и опасно да влезе в една зона. Някои от съседите определено ще се озоват у дома и ще забележат незаконно влизане в общата земя.

Охранител

Можете да преговаряте със съседи, да набирате средства и да наемете охрана. Това е сигурен начин да защитите собствеността си. Стражът периодично ще обикаля цялата територия на село дача и ще се увери, че в него няма непознати и съмнителни лица. В случай, че се появят и пазачът ги намери, той може бързо да се обади в полицията.

Ограда за обекта

Не забравяйте да осигурите солидна ограда директно около градината си. Ще бъде чудесно, ако солидната порта е оборудвана с надеждна ключалка. Можете да поставите бодлива тел върху оградата. Всички прости препятствия ще създадат допълнителни затруднения за крадеца. И това може да го накара да се откаже от мисълта да влезе на вашата територия.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.