10 места във вашия апартамент, където е по-добре да не слагате цветя във Фън Шуй

Фън Шуй е създаден, за да намери хармонията на живота в околното пространство, а цветята винаги са били важен компонент на почти всеки дом. Много стайни растения създават положителна аура в дома, затова е важно да ги подредите правилно. В същото време в апартамента има 10 места, където е по-добре да не се подреждат цветя.

На нощното шкафче

Някои видове растения могат да бъдат поставени в спалнята, но цветята до леглото ще причинят известен дискомфорт не само заради миризмата, но и защото можете случайно да ги докоснете.

Монстера и кактусите са лош избор за спалнята, те отнемат енергията на собствениците и влияят върху качеството на съня.

Близо до работното място

Растенията, поставени на работното място, няма да ви позволят да се фокусирате, това се отнася за всичко, включително кактусите.

Освен това те самите ще страдат от сух въздух. Цветето трябва да е на поне един метър от работния плот.

В зоната за игра на децата

Несъмнено зеленината украсява детската стая, но е по-добре да я поставите на перваза на прозореца или на рафтовете, а не на пода, където играят децата.

Растенията в зоната за игра на децата ще страдат и могат да навредят на бебетата.

На висок шкаф

Източното учение позволява да се поставят цветя на рафтове и шкафове, но като ги поставите на висок шкаф, няма да им позволите да разкрият всичките си положителни свойства.

Освен това тази подредба ще усложни грижите за цветето, така че височината на рафта или шкафа трябва да е удобна и за двама ви.

Между вратата и прозореца

Експертите по фън шуй не препоръчват поставянето на растения между две врати или между врата и прозорец в права линия.

При тази подредба цветето ще страда от течение и недостатъчно осветление, което също няма да му позволи да прояви напълно своите енергийни възможности.

Близо до печката

Също така е логично растението да не се поставя до печката.

В този случай, не само, че няма да може да хармонизира вашето пространство, но е малко вероятно изобщо да оцелее при условия на постоянно прегряване и пресъхване.

За домакински уреди

Едва ли вашите растения ще се радват да живеят в хладилник, микровълнова печка и други домакински уреди. Кухнята е чудесно място за цветя, но само на перваза на прозореца или специални рафтове.

Това споразумение се препоръчва не само от китайската практика, но и от здравия разум.

В банята

Източната практика позволява подреждането на стайни цветя в банята, но само ако стаята е достатъчно голяма.

Тропическите гледки са особено добри във влажна стая, но това не означава, че растението може да бъде поставено на пералнята в тъмната баня на повечето апартаменти.

На радиатори

Радиаторите ще бъдат най-лошата аранжировка в саксии и това не са само препоръки от фън шуй.

Болните и пожълтели растения от сух въздух няма да зарадват домакинството и няма да могат да покажат своите положителни свойства.

В зоната за достъп на животните

За да се максимизират положителните енергии на домашни любимци и растения във вашия дом, не трябва да им се позволява да се пресичат. Някои цветя могат да бъдат опасни за животните, а тези от своя страна да повредят цветята.

Наличието на стайни растения в къщата е благоприятно за психологическия климат и човешкото здраве.Ако те бъдат избрани и подредени по всички правила, вие не само ще подобрите качеството на въздуха в къщата, но и ще подобрите благосъстоянието на членовете на домакинството и ще имате благоприятен ефект върху успеха им във всички сфери на живота.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.