Гербери, особености на отглеждането и поддържането

Герберите са цветя, които представляват чистота, щедрост и скромност. Това е, което ги прави особено популярни. Герберите се представят на хора, които искат да покажат уважение и специална благодарност.

Снимките на гербери очароват с богати цветове, грациозно издълбани венчелистчета. Цветята могат да украсят всяка стая. Но определено трябва да им се осигурят подходящи грижи.


Характеристики на съдържанието

Гербера е многогодишно растение със средно големи цветя, както се вижда на снимката. Има различни цветове и необикновени нюанси, обикновено ярки и наситени.

Домашните гербери в грижите са доста причудливи. Ето защо, преди да купите, трябва внимателно да проучите информацията за грижата за цветята.

Това са много топлолюбиви растения. Те не могат активно да растат на улицата. Отглеждат се както в оранжерии, така и у дома. Ако създадете правилната грижа, тогава цветята ще растат добре, насищайки стаята с приятен аромат.

В допълнение към топлината, те се нуждаят от много светлина. Чудесно е, ако слънчевите лъчи падат върху тях.

Почвата не трябва да е прекалено влажна. Стаята трябва редовно да се проветрява.

При поливане водата не трябва да пада върху цветето. Растението може да се пръска от време на време. Излишната влага може да доведе до появата на каквато и да е болест.

Сортове и видове гербери

В цветарството герберите са представени от голям брой сортове, всеки от които има специфични характеристики и характеристики.

Най-търсени:

 1. Герберни болестиГербера Джеймсън. Това е първото цвете от този вид. Започва да цъфти в началото на пролетта и преди първите дни на есента. Нарязаното растение може да се съхранява във ваза с вода до три седмици.
 2. Гербер Райт. Тази гербера на снимката изглежда като шедьовър на природата, но изисква специално отношение към себе си. Тя освен светлина и топлина се нуждае от чист въздух и често поливане.
 3. Теснолистните гербери също се търсят от производителите на цветя. Те са дребноцветни и едроцветни.

Засаждане на цветя и грижи

При засаждане на цветя трябва да се вземат предвид следните условия:

 1. Те не могат да се отглеждат в градината. Те ще умрат през зимата.
 2. Можете да ги засаждате на сайта ежегодно, тъй като тези цветя са едногодишни. Но методът е много скъп.
 3. Отглеждането на цвете у дома е най-доброто решение.

Грижата за гербера включва:

 • правилно хранене с много желязо, калций и калий. Това ще помогне да се избегнат болести по растенията;
 • температурата на въздуха в помещението не трябва да пада под + 20 градуса C;
 • най-доброто място е перваза на прозореца. Но прозорците с двоен стъклопакет не трябва да позволяват преминаването на студен въздух;
 • сухите листа и избледнелите цветя трябва да бъдат отстранени своевременно. В противен случай растежът на растението ще се забави;
 • почвата за цветето е избрана неутрална, с определена влага;
 • поливането на растението е необходимо само с топла вода.

Трансплантация на растения

Много често се изисква трансплантация на цвете. Извършва се в следната последователност:

 • трансплантирайте растението само през есента;
 • саксията трябва да е голяма за удобството на герберата;
 • почвата трябва да бъде влажна и обогатена с необходимата превръзка;
 • за дренаж можете да вземете експандирана глина;
 • само корените се спускат в дупката, а кореновата шийка е на повърхността на земята. Това ще помогне да се предотврати гниенето на растението.

Размножаване на гербери

За размножаването на растенията се използват три метода:

 1. С помощта на получените семена.
 2. Чрез разделяне на листа.
 3. Резници.

Вторият начин е най-простият. През пролетта един лист се разделя на няколко фрагмента. Те трябва да се засаждат в земята и да се поливат добре.

Ако искате да засадите семена, това се прави през зимата. Семената се поставят в земята, оставяйки разстояние между редовете от 2 см. Температурата на въздуха не трябва да бъде по-ниска от 18 градуса С. При правилно създадени растения за растеж, разсад може да се появи в рамките на една седмица.

Растителни вредители и болести

Отглеждане на семена на гербераЛипсата на влага в почвата и въздуха са отлични условия за появата на паякови акари. Листата ще пожълтеят и окапнат. Ако почвата е подгизнала, ще се появи бяла или сива плесен.

Веднага е необходимо да се намали количеството влага, да се почистят герберите от засегнатите листа, да се напръска растението с меден сулфат.

Прекомерното торене с азот и поливането със студена вода може да доведе до инфекция с брашнеста мана.

Засяга герберата и късната болест. Причината е неправилно поливане на цветето.

Fitoverm и Spindor могат да се използват за трипси и кърлежи. Обработката се извършва 3 пъти след 7 дни.

Болните цветя трябва да бъдат изолирани от здравите.

Грижи за изрязани цветя

Герберите обикновено се използват от цветарите за декориране на стаи, за композиции и букети. При правилно боравене с растението ще украсява дома ви до три седмици.

След нанасяне в дома трябва да е наситен с вода. За целта се прави наклонен разрез във вода с нож. Стъблата трябва да се подрязват ежедневно. Колкото по-късо е стъблото, толкова по-дълго букетът ще стои във водата.

Отглеждането на това прекрасно цвете изобщо не е трудно. И цветя гербера (снимка по-долу) ще украси всяка стая със своя ненадминат външен вид.

Красиви гербери цветя
Пъстра красавица гербераКак да се грижим за гербераПериод на цъфтеж на гербераЦъфтящи гербериОтглеждане на семена на гербераКакви цветове цъфти гербераМетоди за отглеждане на гербериКакви цветя цъфти гербераПъстра красавица гербераГерберни болестиОтглеждане на семена на гербераКак да се грижим за гербераСортове гербераКак сами да отглеждате гербераКак да се грижим за гербераОтглеждане на семена на гербераГерберни болести

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.