12 ефективни начина да се отървете трайно от мушиците в цветята

Мушиците са често срещан проблем за тези, които имат цветя у дома. Присъствието им е не само досадно, но и вредно за самите растения. Можете да се отървете от неканени гости, като използвате обикновени и много евтини средства.

Сапун за пране

За да приготвите разтвора, ще ви трябват 20 g сапун на 1 литър топла (преварена или утаена) вода. За да ускорите процеса, използвайте ренде с почистващ агент. Така че ще се разтвори по-бързо. Когато продуктът е напълно хомогенен, изсипете го върху цветето и обработете повърхността на растението. Напръскайте листа, стъбла и други части. Не забравяйте, че сапунът трябва да е без примеси и аромати.

Тютюн

Тютюнът се използва в суха форма и за приготвяне на разтвор. Изсушените листа се заравят в почвата. Миризмата им плаши и кара мушите да напуснат любимото си растение завинаги.

За разтвора тютюнът се взема от кутия с най-силните цигари. Това количество се разрежда с 0,5 литра вода. Поставете сместа на тъмно място за 5 дни. Третирайте само стъблата и листата с разтвор; не е необходимо да се излива в почвата.

Мачове

Сярата отблъсква и убива мушици и ларви. За да се отървете от насекоми от цвете, поставете 5 мача в една саксия с глави надолу. Направете разстоянието между тях еднакво. Полейте почвата с малко вода, за да се разпространи сярата. Веществото се абсорбира бързо, затова повтаряйте процедурата всеки ден, докато вредителите изчезнат. Приблизителното време за освобождаване е 1 седмица.

Чесън

Растението унищожава ларвите, живеещи в земята, и плаши възрастните с острата си миризма. Както самият чесън, така и разтвор на негова основа се използват срещу вредители. За да приготвите последния:

  1. Накълцайте 3 глави с нож или чесън.
  2. Налейте 1 литър вряла вода.
  3. Оставете го да действа 4 часа.
  4. Прецедете тинктурата.

Разтворът се използва за лечение на цветни листа и пръст. Остатъците от пулпата могат да бъдат смесени с пръст, за да се удвои ефектът. Пресните скилидки чесън се заравят в земята. За унищожаването на мушиците в 1-ва саксия е достатъчна 1-ва глава, разделена на 3 части.

Не се притеснявайте от лошата миризма. Чувствайте се свободни да използвате чесън в борбата срещу насекомите. За хората е невидимо, но непоносимо за мошките.

Дървена пепел

Това е прост и ефективен начин за обработка на почвата. Поръсете пепел отгоре, за да се отървете от насекоми. Тя ще унищожи мушиците и техните ларви.

Водороден прекис

Използвайте 3% разтвор на пероксид за приготвяне на сместа. За 0,5 литра вода е необходима 1 супена лъжица. Може да обработва почвата и цветето. Пероксидът не само премахва вредителите, но и подобрява състоянието на земята.

Калиев перманганат

Внимавайте с този инструмент, прекалената концентрация ще навреди на растението. Решението трябва да е слабо и да изглежда прозрачно в дланта на ръката ви. Също така, не го използвайте често, веднъж седмично е достатъчно. Курсът на обработка е 1 месец. Използвайте калиев перманганат върху листата и почвата, за да защитите растението.

Копър

Мушиците не обичат миризмата на копър, така че използването му за лечение на растението е добър начин да се отървете от насекомите. За да оставят вредителите цветето:

  1. Вземете парчета сух копър (стъбла или чадъри).
  2. Подредете ги по периметъра на тенджерата.
  3. Сменяйте копъра на всеки 2 дни, докато мушиците бъдат напълно елиминирани.

Насекомите ще изчезнат в рамките на няколко дни.

портокалова кора

Кората на цитрусовите плодове не само предпазва растението от вредители, но и отлично опложда почвата. Не е нужно да готвите нищо. Нарежете кората на ленти и изсушете по начина, по който ви харесва. Заровете парчетата в земята и насекомите ще напуснат растението.

Канела

Канелата има остра миризма и комарите не я харесват. Освен това забавя гниенето и съответно лишава насекомите от основния им източник на хранене. Използвайте подправката суха: поръсете я върху почвата и вредителите ще изчезнат. Или направете инфузия. Разредете канела на прах с преварена вода. Можете да го използвате всеки път, когато поливате.

Жълтурчета

Разредете жълтурчето в пропорция 100 g на 1 литър вряща вода. Разтворът се влива в продължение на 4 часа, след което може да се използва за третиране на растения. Нанесете този продукт върху долните части на цветята по-близо до земята. Не забравяйте да прецедите разтвора преди употреба.

Велкро за мухи

Този метод няма да се отърве от ларвите, само възрастните. Използвайте закупена лента, за да примамвате комари или да си направите сами. За домашен капан:

  1. Изрежете малък жълт квадрат от картона.
  2. Залепете го на пръчка.
  3. Смажете картона с мед.

Капанът е готов. Поставете го в земята и изчакайте мушиците да полетят към сладката стръв. След като се качат на лепкав мед, те вече не могат да се освободят и да умрат.

Всички тези методи ще помогнат да се отървете от насекомите лесно и без вреда за растенията. Цветята ще продължават да ви радват със своята красота.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.