Необичайно използване на саксии за цветя

Със сигурност всяка домакиня има саксии с цветя, които не използва. Някой ги скрива в килера, някой ги изхвърля. Но ако положите малко усилия, тогава можете да изградите различни занаяти от тях, които ще внесат оригиналност в интериора.

Зона за съхранение на вино

вино

Можете да направите състав за съхранение на бутилки за вино. За основа се взема голяма саксия. Към него е залепен по-малък от същия цвят, след което са прикрепени малки, създавайки вертикална композиция. Можете да ги украсите с изкуствено грозде и билки. След това можете да поставите 1-2 бутилки в тях.

Такава система за съхранение ще бъде подходяща в селска къща, подходяща за магазин за алкохол или малък семеен ресторант.

Външна скара

скара

От керамична саксия за цветя може да се направи малка скара на открито. Разбира се, пърженето на барбекю върху него е малко вероятно да работи, но можете да изпечете блат или колбаси.

Трябва да вземете силен, среден размер. Поставете фолиото вътре. След това трябва да излеете въглища и да запалите. След пикник можете поставете във фолио и изхвърлете, а нашата "скара" - оставена за следващия път или използвана за други нужди.

Свещник със свежи цветя

свещник

Можете също така да направите стилен свещник. За да направите това, трябва да покриете саксията със земя, да поставите чаша или чаша в центъра, така че да стои плътно. След това засадете цветя около него.

След това поставете малка свещ в свещника и я запалете. Съставът ще изглежда по-красив, ако ще бъде къси растения с цветя. Буйна зеленина ще скрие свещта и няма да се види.

Този свещник е идеален за сервиране на маса. Например по време на семейна почивка или дори сватба. Освен това той ще украси апартамента като елемент от декора.

Smokehouse

пушилня

Друг необичаен начин е създаването на пушилня. За да направите това, трябва да вземете голям глинен съд. Поставете малка електрическа печка на дъното и изведете жицата през отвора.

След това върху плочата се поставя метален контейнер с дървени стърготини. Отгоре е монтирана скара, върху която ще лежи месото. Като капак е подходящ палет - просто трябва да завиете дръжката.

Самата пушилня трябва да бъде инсталирана на крака от тухли или други импровизирани средства за подобряване на циркулацията на въздуха. Сега можете да готвите пушено месо в собствения си двор или на село.

Масичка за кафе

Масичка за кафе

Огромните саксии могат да бъдат основата за масичка за кафе. Първо трябва да изберете работен плот с правилния цвят и размер. Кръглите са най-добри тук.

След това боядисайте саксията отвън в желания цвят. След това го обърнете с главата надолу и прикрепете плота отгоре. Тази маса ще изглежда стилно във всеки интериор.

Градинска лампа

лампа

Редица градински декорации, не само през деня, но и през нощта, са най-подходящи стъклени или пластмасови саксии с растения. Основното е, че те пропускат светлината добре.

Вътре, отдолу, трябва да поставите лампата и кабела от нея. Поставете цвете отгоре върху специална тава, докато земята не трябва да пада върху крушката. След това можете да го поставите покрай басейна или тротоара и да го включите на тъмно.

Декор за аквариум

аквариум

Любителите на рибата знаят колко скъпо е проектирането и поддържането на аквариум. За да спестите малко пари, можете да използвате малък керамичен съд за декорация.Размерът трябва да бъде избран въз основа на размера на аквариума.

На дъното трябва да напълните пясък или пръст, да засадите необходимите растения, да изложите камъни и черупки. Саксията е най-добре да се постави в ъгъл отстрани. Можете да го оставите непокътнат или да измислите нещо по-интересно.

Например, може да искате да счупите пота леко и да разпръснете парченцата наоколо. Изглежда, че той е паднал на дъното на океана. Или - разпръснете няколко монети наоколо, сякаш е пълна с тях.

Обикновено саксиите за цветя се използват изключително за засаждане на цветя и растения. Но ако сънувате малко, тогава можете да направите от тях много неща, полезни за къщата.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.