Подови цветя, които привличат вниманието на всеки, който ги вижда

Изборът на стайно растение не е толкова лесен, колкото може да изглежда. Ако пространството позволява, тогава трябва да се предпочитат подови варианти в големи саксии. Такива цветя ще заменят много дори и най-красивите малки цветя, правейки домашната обстановка по-комфортна.

Монстера

В жилищни или офис площи на голяма площ ще бъде подходящо традиционно палмово дърво. Широките му, изрязани листа напомнят на тропически климат и следователно са особено подходящи за средиземноморския африкански интериорен дизайн.

Монстера принадлежи към семейство Ароидни, което включва повече от 50 вида. Зелената на закрито е способна да йонизира въздуха в помещенията и поради това е популярна в жилищните помещения. В същото време у дома палмовото дърво рядко има цветя.

Ефективното отглеждане изисква изобилие от разсеяна светлина и температура на въздуха най-малко + 16 ° C. От пролетта до есента растението се полива веднага след изсъхване на горния слой на почвата в саксията, а през зимата почвата се навлажнява, когато изсъхне до 1/4 от дълбочината.

Когато засаждате или премествате цвете в друга саксия, в почвата трябва да се фиксира тънка опорна пръчка. Докато растат, стъблата са завързани за него. Можете да размножавате стайна палма чрез семена, резници. Важно е да се грижите за чудовището с ръкавици, тъй като сокът е отровен. По същата причина на домашни любимци и малки деца не трябва да се позволява да поглъщат парченца листа.

Замиокулкас

Името на това растение е не по-малко впечатляващо от външния му вид. Този декоративно-широколистен храст принадлежи към семейство Ароидни, има дълги клони с удължени листа. Богатият зелен нюанс на цветето радва окото и украсява интериора.

Грижата за zamioculcas у дома е проста. Този вид цъфти много рядко, но ако това се случи, тогава пъпките, които се появяват, символизират късмет. За да се осигурят най-удобните условия, струва си да не се допуска температурата на въздуха да падне под + 16 ° C и не над + 28 ° C. Разхлабената почва с добър дренаж и ежегодно пролетно пресаждане ще осигурят добър зелен растеж. Трябва да се полива до 2 пъти седмично през лятото и 1 път през 15 дни през зимата.

Теченията и внезапните промени в температурата могат да доведат до падане на листата, забавяйки растежа. Следователно зеленината не трябва да се поставя близо до входа на къща или апартамент. Също така си струва да защитите и завържете дългите клони на растение за възрастни за опората. С добри грижи, zamioculcas живеят около 10 години.

Фикус Али

В естествени условия такива зеленчуци могат да бъдат намерени в югоизточната част на Азия. Изгледът на закрито е непретенциозен и има необичаен външен вид. Дългите и тесни листа се събират в буйна и разперена корона.

Добрият растеж се осигурява от изобилие от разсеяна светлина, температура на въздуха около + 22 ° C, както и отсъствие на хипотермия, течение. Проливането на зеленина е един знак, че растението е неудобно.

Поливането се извършва, когато почвата изсъхне. Важно е да поддържате саксията суха. Ако там се появи вода, тогава съществува риск от разпадане на кореновата система, трябва да спрете поливането, преди почвата да изсъхне.

За засаждане изберете готови субстрати за палмови растения. Те са леки, хранителни и съдържат всички основни за растението компоненти.От пролетта до есента, 1-2 пъти седмично, можете да подхранвате цветето, като редувате органични и минерални вещества. Докато расте, лесно се оформя корона, като се отрязват ненужните части на клоните.

Китайска роза

Китайската роза или хибискус принадлежи към семейство Малвови и е популярна сред производителите на цветя, защото често цъфти и радва окото с ярки и големи пъпки. Те цъфтят през пролетта и продължават до около есента. В същото време както леко засенчено пространство, така и пространство, ярко осветено от разсеяна светлина, са подходящи за отглеждане.

Умереното поливане, температурата на въздуха около + 18 ° C, годишната трансплантация, резитбата до появата на пъпките са основните дейности за отглеждане на китайска роза. Не е трудно да се размножава чрез резници или семена. През лятото почвата се наторява с минерали, а през зимата се използват калиево-фосфорни компоненти.

Правилният подход за отглеждане ще осигури красивия външен вид на палмата и другите стайни растения. Нецъфтящите видове ще запазят богатата сянка на листата, докато други ще украсят обстановката с ярки пъпки.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно, при условие че е публикувана връзка към източника.