Изведнъж тези цветя носят любов и щастие в къщата

Всички около вас разбират, че не е нужно да вярвате сляпо в предразсъдъците. Но понякога те все още мислят за мъдростта на миналите поколения. Някои зелени площи са силно обезкуражени да се държат у дома, докато други казват, че те, напротив, ще донесат късмет.

Хибискус

Това растение се счита за символ на страстна любов. В Индия китайските розови цветя се поставят в спалнята на младоженците, така че чувствата помежду им да не намаляват.

Според други версии хибискусът привлича мъжете и ако една жена го постави в къщата си, тогава единственият и любим ще дойде определено.

В някои страни, напротив, се смята, че растението прогонва мъжките. Хибискусът се нарича още „цветето на смъртта“. Твърди се, че преждевременният му цъфтеж предвещава тежко заболяване или дори смърт на един от членовете на семейството.

Айхризон

Това закрито цвете от рода на сукулентите е много подобно на паричното дърво. Той също принадлежи към семейството на мазнините и се смята за дърво на любовта. Може би защото листата му, растящи, наподобяват сърце.

Това растение е непретенциозно - в природата дори расте върху камъни. Но у дома, ако, разбира се, искате цветето да расте великолепно и да донесе любов и късмет, трябва да се погрижите за него. Избършете праха от листата, отстранете от яркото слънце, напръскайте. Удължените и сухи издънки трябва да бъдат премахнати - смята се, че те пречат на благосъстоянието на собствениците.

Хлорофитум

Това е цветето на разбирателството и хармонията. Той е само привидно скромен и невзрачен. А тънките му дълги листа излъчват енергия.

Съдържащите се в тях вещества устояват на вредните бактерии и имат положителен ефект върху нервната система. Забелязано е, че не само в апартамента, но и в офиса, където стои това цвете, кавгите и разногласията намаляват.

След като сте получили нов дом, поставете хлорофитум на перваза на прозореца и домът ви ще се превърне в уютно семейно гнездо.

Мирта

За много народи миртата се счита за растение, което носи щастие. Той прави бракът траен и ако цвете се появи във вече създадено семейство, то със сигурност ще донесе късмет и мир.

Понякога дори се дава на тези, които се женят. Самата гледка на разцъфнала мирта може да донесе мир на душата. Името му обаче просто означава "балсам".

Кислица (оксалис)

Нежните кисели листа изглеждат страхотно във всяка стая. Цвете носи късмет, особено ако е поднесено от любим човек.

Oxalis излъчва полезна енергия: помага за възстановяване по време на болест, укрепва имунната система и дори помага в любовните афери. Но растението е деликатно и капризно. Ако го налеете малко или го поставите на яркото слънце, той може да изсъхне.

Arrowroot

Много необичайно цвете, което се счита за растение с безкрайни възможности. Това ще помогне на собственика му да се учи добре или да си намери работа по вкуса, да получи висока заплата и да общува продуктивно.

Енергизира маранта може не само един човек, но и всички живеещи в къщата. Неговата енергия е достатъчна за мнозина. Големите тъмнозелени листа с червени жилки са полезни за психическото и физическото здраве.

Растението подобрява съня, неговите фитонциди предпазват от настинки и дори помагат за резорбцията на кръвни съсиреци. През нощта листата се издигат нагоре и се свиват.

Драцена

Удивително екзотично растение ще ви донесе късмет, ако се грижите добре за него.Слабото растение предвещава проблеми в живота и ако драцената цъфти, тогава трябва да изчакаме приятно събитие. Интересна особеност на това растение: то отделя смолисти капки, които наподобяват сълзи. Може би този факт е вдъхновил прекрасната ацтекска легенда, свързана с дървото дракон.

Един прост войн се влюби в красиво момиче, но баща му не искаше да я даде на жена си. Той заповяда на войника да излее вода върху суха пръчка и ако тя остави листата, младите ще се оженят.

Както се оказа, тази пръчка беше драцена. И момичето стана съпруга на воин, тъй като пръчката беше покрита със зелени листа. Оттогава това непретенциозно растение се счита за пример за постоянство и късмет.

Много растения имат някаква символика и някои хора придават значение на това. Но, разбира се, в крайна сметка всичко зависи от вас. Дори стайните цветя изискват грижи и внимание, в противен случай няма да растат. А да вярваш или да не вярваш на поличбите - всеки решава сам.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.