10 антистресови растения, които да поставите на вашия работен плот

Работата в офиса изисква постоянна концентрация на внимание. Това се улеснява от здравословния сън, правилното хранене и - не се изненадвайте - наличието на стайни растения на вашия работен плот. Много от тях могат да подобрят въздуха в помещенията, да облекчат главоболието и да подобрят настроението.

Физалис

Това растение е в състояние да подобри настроението само с външния си вид. Факт е, че физалисът има плодове с ярко богат оранжев цвят. В допълнение, той е в състояние да облекчи безсънието и депресията.

За подобряване на ефекта се препоръчва това оранжево цвете да се впише в интериора на неутрални тонове, като сиво, бяло или бежово. В този случай физалисът ще се превърне в ярък акцент.

Лавандула

Това растение е естествен антидепресант. Етеричните масла, отделяни от лавандуловите цветя, могат да облекчат главоболието и безсънието. Успокояващите свойства се запазват в сухите цветя.

Здравец

Ароматът на здравец осигурява спокойствие и намалява тревожността. Цветята на това растение отделят етерични масла, които имат благоприятен ефект върху нервната система на човека. Те могат да намалят нивата на стрес. Това растение е подходящо дори за тези, които може да забравят да го поливат навреме.

Алое

Древните египтяни наричали това растение „растението на безсмъртието“. Те вярваха, че е в състояние да прогони злите духове.

Алое почиства въздуха от вредни вещества. Растението е доста активно на тъмно. През нощта алоето обогатява въздуха в стаята с кислород, улеснявайки човека да спи и да се събужда в такава стая. Освен това цветето спомага за подобряване на паметта и намаляване на проявата на депресия.

Жасмин

Това растение е обичано заради деликатния си аромат. Има благоприятен ефект върху психологическото здраве на човек - помага за намаляване на нивото на тревожност и подобряване на качеството на съня.

Мента

Ароматът на това растение не само успокоява, но и подобрява настроението, производителността, а също така има благоприятен ефект върху паметта. Поставянето на мента на вашия работен плот може да реши проблема с безсънието и постоянната умора. Етеричните масла от растението са в състояние да премахнат безпокойството и да подобрят апетита.

Друго предимство на запазването на мента на работната ви маса е, че винаги имате свежи листа, които да използвате за приготвяне на успокояващи коктейли.

Розмарин

Розмаринът може да подобри качеството на въздуха в помещенията, тъй като абсорбира всички вредни вещества от него. Освен това растението подобрява паметта, облекчава умората, страха и подобрява съня. Подобен ефект се постига поради факта, че ароматът и етеричното масло от розмарин, постъпвайки в тялото, намаляват нивото на кортизол в кръвта.

Босилек

Листата на босилека са с високо съдържание на линоол, органично съединение, което има успокояващ ефект. Това е причината за благоприятния ефект върху нервната и сърдечно-съдовата системи.

Растението е подходящо като декорация за малки пространства. За по-просторни стаи можете да изберете вид босилек под формата на малко дърво.

роза

Кратките сесии за съзерцание на роза могат да помогнат за намаляване на стреса и подобряване на настроението.

За инсталиране на работен плот се препоръчва да изберете декоративни сортове, които могат да бъдат засадени в глинен съд с груба текстура.

Риган

Риганът е по-известен като риган. Това растение е полезно за ядене, защото съдържа кофеинова киселина и карвакрол, които могат да се борят с проявите на депресия, чувство на постоянна умора и безпокойство. В допълнение, тези вещества имат антимикробно и противораково действие.

Дори малка саксия с едно от тези растения може да ви развесели, за което е достатъчно да го погледнете. В сивите зимни дни цветята ще ви напомнят за летните дни, ще ви развеселят и ще имат благоприятен ефект върху здравето.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.