Съвети за 7 полезни растения за вашето здраве

Много хора имат закрити цветя в апартаментите си, но малцина знаят за техните предимства. Освен че могат да пречистят въздуха, растенията могат да помогнат да се отърват от различни заболявания.

Фикус

Ficus абсорбира всички токсични вещества, които могат да бъдат във въздуха. Например бензол и фенол. Казват, че растението си върши работата по-добре от дърветата и храстите. Причината се крие в полезните свойства, с които е надарен фикусът: палмитинова киселина, флавоноиди, бергаптен, етерични масла и други.

Натрупаните вредни токсини не се задържат дълго в листата на фикуса, а се превръщат в аминокиселини и захариди. Тези вещества могат да понижат високото кръвно налягане, което е полезно за здравето на сърдечно-съдовата система.

В допълнение, фикусът ще помогне да се освободи жилището от отрицателна енергия.

Сансевиерия

Сансевиерията, подобно на фикуса, елиминира вредните вещества и бактериите. Тези, които са в една стая с растението, подобряват имунитета и нормализират метаболизма.

Сокът Sansevieria може да излекува отит на средното ухо, както и да спре възпалението в случай на кожни язви. Димът от горящите листа на цветето облекчава главоболието.

Нефролепис

Нарича се още домашна папрат. Нефролепис е добър в абсорбирането на прах и дори електромагнитно излъчване, идващо от домашна електроника. Растението често се използва в народната медицина.

Много рецепти съдържат сок и натрошени листа от нефролепис. При готвенето се използват обработени листа.

Алое

Алоето е богато на аминокиселини и витамини. Те подобряват защитните функции на тялото и кръвообращението. С помощта на сок от алое можете временно да премахнете зъбобол и да облекчите възпалението от венците.

Здравец

Мушкатото съдържа етерични масла, алкалоиди и органични киселини. В народната медицина се използват пресни листа, отвари, настойки, екстракти и масла. Растението е в състояние временно да облекчи болката, да нормализира кръвното налягане и да спре кървенето.

Драцена

Драцената абсорбира въглероден диоксид, изпарения, бензоати. Той освобождава кислород по време на фотосинтезата. Заводът върши отлична работа на пречиствателя на въздуха.

Драцената може да се постави до работното място, близо до компютъра. Той ще абсорбира електромагнитното лъчение.

Спатифилум

Спатифилум неутрализира ацетон, въглероден диоксид и формалдехид. Насища атмосферата с озон и въздушни йони. Растението също така овлажнява перфектно въздуха.

Той има силна енергия, помага на човек да се справи със стреса, фокусира се върху важни задачи и повишава умствената и физическата работоспособност.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.