8 красиви растения, за които дори едно дете може да се грижи

В наше време е трудно да си представим жилищна сграда (апартамент), където няма домашни растения. Много домакини се радват да се грижат за тях - поливат, пресаждат, дори говорят с цветя. Сред тях има растения, които са доста непретенциозни в грижите.

Драцена Сандер

Издръжлив и непретенциозен в грижите и отглеждането на псевдобамбук - наричан е още „бамбук на щастието“. Растението Dracaena Sander може да се отглежда както в земята, така и във водата. Оставянето е минимално - подхранване, поливане и понякога презасаждане. Изисква се голяма саксия - това цвете обича пространството - и е необходимо разсеяно осветление (растението ще умре под преките лъчи). Влажността в стаята, течението, честото проветряване на цветето се изважда лесно, не се страхува от застояла вода.

За да се запази красотата и външният му вид, листата на растението трябва да се избършат с влажна гъба. Често не е необходимо да се храни и „бамбукът на щастието“, достатъчно е да се прави веднъж месечно. Формирането на короната, резитбата също понася безболезнено, чудесно се вкоренява на ново място.

Шефлер

Флористите оценяват това растение заради неговата красота, лекота на грижи и непретенциозност. Домашното цвете обича светлината, препоръчително е да го поставите от южната страна (но без да го удря пряка слънчева светлина). Чувства се комфортно както с нормална, така и с висока влажност. Допустими са малки колебания в температурата. Поливането се извършва с вода със стайна температура и систематично, но умерено. Подхранване - всеки универсален тор за домашни цветя.

Каланхое

Каланхое е издръжливо растение, грижата за него е толкова проста, че дори начинаещ производител може да го направи. През лятото тя трябва да бъде засенчена, а през зимата трябва да бъде допълнително осветена. Цветето трябва да се полива редовно. Каланхое лесно може да се "примири" с липса на влага, но е чувствително към голямо количество вода. Цветето е безразлично към влажността на въздуха, подходящи са всякакви почви и подхранки (необходим е дренаж). Трябва да трансплантирате, ако е необходимо, например, ако саксията е станала малка.

Pakhira вода

Едно от първите места сред цветарите любители е Pakhira vodnaya. Класически външен вид, строг силует, голям размер - това го отличава от другите стайни растения. Температурен режим - всякаква стайна температура, но ако температурата е над или под нормалната, растението лесно се адаптира към това. Не се изисква често поливане, хранене за Pakhira, не е необходимо образуване на корона, това растение също се трансплантира само при необходимост.

Единственото нещо, за което трябва да внимавате, е осветлението. Тук има строги изисквания - или местоположението трябва да е слънчево, или разсеяна ярка светлина (за това цвете пряката слънчева светлина и дори лека полусянка са опасни едновременно).

Абутилон

Необикновено стайно растение с кленови листа и подобни на фенер цветя. Цветовете са разнообразни - червено, розово, лилаво, праскова и други. Въпреки впечатляващия си външен вид, растението не се нуждае от изключителни грижи и цъфти почти през цялата година.

Препоръчителната температура на въздуха е от 13 до 25 градуса. Желателна е висока влажност, но ако е невъзможно да се спази тази точка, често можете да напръскате цветето. Осветлението трябва да е ярко, поливането през периода на цъфтеж - често, а през зимата - умерено.Почвата се купува готова и подхранването трябва да се извършва няколко пъти месечно.

Замиокулкас

Растение като Zamioculcas е лесно да се отглежда у дома. Условията трябва да бъдат изпълнени:

  • температура през зимата - около + 16 градуса, през лятото - до + 28;
  • разсеяна ярка светлина;
  • често поливане: през лятото - до 2 пъти седмично + умерена влага, през зимата - веднъж на 15 дни;
  • подхранване само през вегетационния период - веднъж седмично;
  • почвата трябва да е рохкава и дренирана;
  • влажност на въздуха - няма значение.

При грижата за това растение основното е да се предотврати преливането на вода, да се предпази от течение и температурни промени.

Монант

Това растение расте активно и се чувства чудесно само при ярка светлина и стайна температура. Понася прекрасно сухия въздух. По-добре е да изберете почва за него със съдържание на пясък, лека и рохкава. През периода на цъфтеж се полива умерено, но редовно; през периода на почивка броят на поливките се намалява, но постепенно. Това цвете се трансплантира само при необходимост и се подхранва веднъж годишно с тор за кактуси.

Бегония

Едно от най-популярните стайни растения е Бегония. Грижата за това цвете ще изисква определени умения, но не е трудна.

Светлината за Бегония трябва да е ярка, но разсеяна. Температура - от +18 до +26 градуса. Помещението трябва да се проветрява, но не се допускат течения. По-добре е да използвате рохкава почва, дренажът трябва да работи правилно, а поливането да е умерено. При спазване на тези условия цветето ще ви радва дълго време.

Има много непретенциозни стайни растения. Но всички те, по един или друг начин, изискват известно внимание към себе си. С подходящи грижи цветята ще зарадват собственика със своята красота.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.