Вечно цъфтяща бегония, как да расте от семена?

Като правило цвете като вечно цъфтяща бегония се купува като разсад. Не са много любителите на тези цветя, които знаят, че то може да се отглежда без особени затруднения самостоятелно от семена. Почти всички сортове бегония повтарят характеристиките на цъфтежа на майчиното цвете.


Но има изключение, което трябва да знаете и да вземете предвид, ако искате да отглеждате хавлиена бегония. Вечноцъфтящата бегония от семена расте напълно за разлика от цветето, което цветар очаква да види. И ако не сте готови за изненади, тогава е по-добре да придобиете това вече отгледано цвете.

Какво е необходимо за отглеждане на вечно цъфтящи бегонии?

Да расте това цвете от семена ще ви е необходим много малък набор от материали под ръкакоито могат да бъдат достъпни от любителите на цветя. Ако всички компоненти на списъка липсват, те трябва да бъдат закупени:

  • Бегония - особености на растението и грижиСамите семена на цветята (закупени или събрани).
  • Засаждане на почва.
  • Контейнер за кацане.
  • Стъклена чаша.

За да сеете бегонии, трябва да вземете почва, богата на разнообразни хранителни вещества. По правило малко хора ще знаят състава на изкопаната някъде земя. Ето защо, за засаждане на семена от вечно цъфтяща бегония, е по-добре да закупите почва в специализирани магазини.

Как да засадите семена?

Вечно цъфтящата бегония има много малки семена, така че преди засаждането ще бъде по-добре, ако се смесва с пясък или същата почва, в която впоследствие ще бъдат засадени... Време за засаждане, което е предпочитано за най-ранните разсад - януари. През този месец трябва да започне активна работа по отглеждането на такова цвете като вечно цъфтяща бегония.

Необходимо е да изберете контейнер, в който разсадът ще расте по такъв начин, че стените на кутията да са ниски.

Трябва да сеете семена по специален начин, а не както всички семена в изкопани дупки. Необходимо е да се сее директно върху повърхността на почвата, подготвена в кутиите. Първо почвата трябва да се полива и леко да се набива... Не се препоръчва да поръсвате семената с каквото и да било.

Разсад на бегония в кутии - отглеждане от семенаЗасадените кутии трябва да бъдат покрити с подходящо стъкло, което би могло напълно предпазват посевите от външни влияния на околната среда... Образуваната оранжерия ще позволи да се запази микроклиматът, необходим за вечно цъфтящи бегонии в нея.

Може да се образуват капки върху стъклото, което покрива контейнера и трябва да се избърше. Ако това не бъде направено, тогава няма гаранция, че семената ще покълнат и няма да изгният. За да намалите броя на капки, можете да поставите контейнера под ъгъл, след което капките ще потекат надолу по стъклото и, без да попадат върху семената, навлажняват земята близо до стената на кутията. Има и друг начин за намаляване на влажността.... Може да се използва преди появата на първите издънки. На стъклото се поставя дебела хартия, която образува сянка, която намалява влагата.

Бегония
Бегонията в разцвет е много красиваСеменната бегония може да бъде засадена на парцел или в кутияБегонията се размножава добре както у дома, така и в градинатаБегонията от семена расте под формата на разсад, след което се нуждае от трансплантация

След като първите кълнове на вечно цъфтяща бегония са дали, трябва да напръскате земята в оранжерията от спрей. Също можете да поставите кутията в тава с вода за няколко минутитака че почвата да е добре наситена. И ако вече се виждат забележими кълнове, тогава трябва да отворите стъклото, така че да се получи вентилация в оранжерията.

За да могат разсадът да расте заедно, температурата в оранжерията трябва да бъде най-малко двадесет и един градуса.

Засаждане на семена от бегония у домаСлед двуседмичен период вътрешните разсад трябва да растат нормално. След това трябва да премахнете стъклото, така че да не пречи на растежа. Температурата в стаята трябва да бъде намалена до деветнадесет градуса... И слънчевите лъчи не трябва да се случват, в противен случай могат да се образуват изгаряния по листата.

Бране на стайни разсад се случва, когато на храста се образуват три пълноценни листа. Всеки храст от бегония се засажда в отделна саксия и се поставя на засенчено място. След месец растението е готово за засаждане на постоянно място на растеж.

Отглеждане на вечно цъфтяща бегония

В момента са отгледани много сортове от това цвете. Има бегонии със скромни, дискретни цветя. И срещам гледки, където хавлиени цвете, поразително в своята гъвкавост и причудливи форми... За да видите как изглежда бегония вечно цъфтяща снимка, можете да я намерите в интернет. Като правило всяка снимка е подписана, така че няма да е трудно да изберете сорта, който харесвате, и да купите семената на това конкретно цвете.

При отглеждане на стайни разсад трябва да се вземат предвид няколко правила:

  • Отворено пространство с пряка слънчева светлина, опасно за бегониите.
  • Периодът, когато бегонията изисква специални грижи, е нейният цъфтеж.

Но не отделяйте място на сянка за постоянно засаждане на вечно цъфтящи бегонии. При такива условия стъблата на растението ще се разтегнат, красотата на декоративното растение ще се загуби и цветът на цветята може да загуби своята яркост.

Бегонията расте от семена съвсем просто, засажда се у дома.Почвата за отглеждане на това цвете трябва да бъде добре оплодена. Също така, това растение обича почвата да бъде добре разрохкана. Но бегония не понася алкали в почвата, така че производителите трябва да вземат това предвид. В такава почва цветето може да бъде изложено на различни заболявания като хлорозома, забавяне на растежа.

Поради факта, че вечно цъфтящата бегония има повърхностна коренова система, много любители на създаването на алпийски пързалки предпочитат да използват това цвете при създаването на сложни композиции.

Как да се полива и наторява вечно цъфтяща бегония?

Всеки знае, че без правилно поливане и редовно хранене, всяко растение е трудно за отглеждане и изглежда привлекателно. Бегонията не е изключение по този въпрос и ако лятото не зарадва с дъждове, тогава цветето се нуждае от редовно поливане.

Поливането на това цвете обича рано сутринта или когато топлината вече е отшумяла. Но за напояване трябва да използвате грешната вода, която тече от чешмата. Първо водата трябва да се защитава поне един ден, и чак тогава поливане. Но не е нужно да поливате много, за да не наводните растението. Бегонията не харесва както суша, така и прекомерна влага, така че е най-добре да се придържате към умереността с това растение.

Вечно цъфтящата бегония може да украси цветното ви легло през целия сезонПриблизително веднъж на две седмици на цветни лехи с вечно цъфтяща бегония трябва да се обърне специално внимание. Земята трябва да се разроши, плевелите да се отстранят и да се подхранват с тор... Подхранването трябва да е богато на минерали, избрано от специализирани магазини за цъфтящи растения.

Но процесът на хранене не трябва да започва със засаждане на растения, а от момента, в който пъпките се появят на бегониите. Така че периодът на цъфтеж може да се удължи за по-дълго време и броят на цветята ще бъде много по-голям.

За тези, които желаят да удължат цъфтежа за зимата, просто трябва да трансплантирате растенията в саксиии след това прехвърлете цветето в топла стая. Така вечно цъфтящата бегония ще радва студените дълги вечери до пролетта.

Как да се размножава вечно цъфтяща бегония чрез резници?

Тери вид бегония вечно цъфтящи, така че слоевете да цъфтят точно в същите цветове като майчино растение, трябва да се размножава чрез резници... По същия начин могат да се отглеждат и други видове бегонии, ако желаете.

Ако бегонията расте у дома, тогава трябва да се избере пролетният период на размножаване. Ако цветето расте в земята, тогава резниците са най-добри през лятото.

Необходимо е да се извършат резници, както следва:

  • Изрязва се млад, здрав лист на бегония.
  • Засажда се в навлажнена почва, последвано от покриване с полиетилен.

За вентилация на изградената оранжерия е необходимо да се направят малки отвори в полиетилена, така че засаденото растение да се проветри. След две седмици, при благоприятни условия, можете да очаквате да се появят корени върху резниците.... След още две седмици резниците могат да бъдат засадени в отделна саксия. Трябва да продължите да се грижите за бегониите по начина, по който трябва да правите за младите растения, отглеждани от семена.

Вечно цъфтяща бегония много привлекателно растение, както за отглеждане на закрито, така и на открито... И трябва да се опитате да се научите как да го отглеждате и да се грижите за него, за да се зарадвате с атрактивните му цветя.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.