Как да поливате стайно растение, така че да цъфти обилно

Домашните цветя трябва да се хранят редовно и по-често от обикновено. В крайна сметка, зоната за хранене на стайни растения е ограничена до малка саксия.

За да може растението да цъфти дълго и обилно, е необходимо да му осигурите правилно поливане.

Захарен разтвор

Най-достъпната подхранка за жителите на домашна цветна градина, която домакинята ще намери в кухнята, е захарта. Белите кристали се разграждат на фруктоза и глюкоза, тя е ценното хранително вещество за зелените „сладки зъби“ - тя е източник на енергия за жизнените процеси на цветята и строителен материал за образуването на сложни органични молекули. За да приготвите сладък тор, трябва да разредите 1 супена лъжица гранулирана захар в 1 литър вода. Моля, обърнете внимание, че ако в почвата се добави захар, може да се развие плесен и гниене. Следователно трябва да подхранвате растенията си със сладкиши не повече от веднъж месечно, за най-добър ефект комбинирайте захарните превръзки с ЕМ препарати.

Утайка от кафе

Друг тор може да се намери в долната част на чашата за кафе. Не изхвърляйте утайката от кафе, събирайте ги в продължение на няколко дни, подсушавайте и подхранвайте растенията. След като излеете дресинга за кафе в тенджерата, не забравяйте да го смесите с почвата. Можете да добавите малко количество към земята при презасаждане на растения, утайката от кафе ще направи почвата по-разхлабена. Моля, обърнете внимание, че кафето подкислява почвата, то ще угоди на азалии, рози, лилии, рододендрони, хортензии и ще удължи периода им на цъфтеж.

Цитрусова кора

Цитрусовите кори се използват и за хранене на зелени домашни любимци. Приготвянето на тор "лимонада" ще изисква малко усилия: събраните кори трябва да се смачкат, да се поставят в литров буркан, запълвайки не повече от една трета от обема. Залейте буркана с вряла вода и оставете за 24 часа. Прецедете разтвора, донесете до първоначалния обем един литър с чиста вода и напойте цъфтящите стайни растения.

Сок от алое

Сред стайните растения може да се намери стимулатор на растежа за стайни растения. Ако имате алое на перваза на прозореца, тогава сокът му може да се използва за хранене на зелени домашни любимци.

За да приготвите хранителен тор, трябва да изберете един от най-ниските листове алое, да го отрежете, да го увиете в пластмаса и да го държите в хладилника една седмица. Смелете листа, изцедете сока от зелената каша. Една чаена лъжичка сок се разрежда в 1,5 литра вода. Полученият разтвор се понася добре от растенията и може да се прилага веднъж седмично при поливане на цъфтяща домашна градина, а сокът от алое също ще подпомогне отслабените растения.

Използвайки налични домашни превръзки, не забравяйте за общите правила: преди оплождането е необходимо да се разлее растенията с чиста вода, за да се избегнат изгаряния на кореновата система, отслабените растения се хранят с разтвори с по-слаба концентрация, необходимо е да се оплоди домашни цветя през периода на растеж и цъфтеж: през пролетта и лятото.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.