Какво е важно да се направи с портокаловия жасмин, за да цъфти често

Портокаловият жасмин има цитрусов аромат. У дома можете да отглеждате сорта Merheulsky, чийто растеж е повече от 1 м. Но не винаги е възможно да се види как цъфти портокалово дърво, така че има 4 полезни съвета за отглеждане на растение.

Портокалов жасмин

Поливане

Всички цитрусови плодове обичат хидратацията. Следователно почвата не трябва да се оставя да изсъхне. Ако почвата, взета от дълбочина 5-10 см, не се търкаля на топка, трябва да я напоите.

През лятото портокаловото дърво трябва да се навлажнява всеки ден, а през зимата - веднъж на 5-10 дни. Използвайте само утаена вода, чиято температура е + 25 ... + 30 ° С.

Растението може дълго време да не показва признаци на липса на влага. Само при условие на критична дехидратация листата му губят своята еластичност и падат. В този случай запазването на дървото вече няма да работи.

Подрязване

В началото на пролетта, за да активирате растежа на храста, той трябва да бъде отрязан. След това ще се образуват допълнителни странични клони, върху които ще се появят ароматни цветя и ще цъфтят след известно време. Самият храст ще стане буен и красив.

Трябва да режете в началото до средата на март. Всички издънки, които са на храста, трябва да се съкратят с 40-60%. Ако има слабо развити, повредени и сухи клони, тогава те трябва да бъдат премахнати напълно.

За да се развива по-добре млад храст, издънките му трябва да се прищипват от пролетта до есента всеки месец. Дължината на клоните не трябва да надвишава 50-60 cm.

Пъпки

За да може портокаловият жасмин да зарадва с буен и дълъг цъфтеж, трябва да премахнете пъпките през първите 2-3 години. Това ще позволи на дървото да придобие сила и сила.

Прехвърляне

Младите растения трябва да се режат всяка година, на възраст над 5 години - веднъж на 3 години, стари култури - на всеки 6-7 години.

В цветарския магазин портокаловият жасмин се продава в саксия, пълна с торф. След като закупите дърво, трябва да го преместите в питателна почва. За тези цели е необходимо да се комбинират глинестолистна почва и торф в съотношение 3: 1. Новият контейнер трябва да е с 2-3 см по-голям от стария.

За да осигурите правилна грижа, трябва да знаете характеристиките на сорта.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

1 коментар

  1. АватарОлег

   Има жасмин.
   Има портокал.
   Няма портокалов жасмин.

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно, при условие че е публикувана връзка към източника.