Как да предпазим стайните растения от „атаките“ на домашните любимци

Котките често се забелязват да ядат зеленина - независимо дали става въпрос за трева навън или за закрити цветя. Така те получават липсващите хранителни вещества и микроелементи, а също така прочистват храносмилателната система от вълнени бучки. Домашните любимци нямат постоянен достъп до трева, така че могат да започнат да гризат стайни растения. Има няколко начина да ги защитите.

Засадете зърнени билки

Има различни билки, които привличат котките. На първо място, това е коча билка (коча билка), която е особено обичана от тези животни поради специфичните си свойства. Уличните котки могат да ядат житна трева. Семената му могат да бъдат намерени в магазините за домашни любимци.

Можете също така да покълнете различни зърнени култури у дома (пшеница, овес, ечемик). Те покълват бързо, така че няма да има проблеми с постоянното им присъствие. Котките също обичат лимонена трева, която подобрява храносмилането и успокоява.

Можете просто да отидете в магазин за домашни любимци и да поискате трева за котки, определено ще има нещо подходящо.

Притежавайки собствена зеленина, която изглежда вкусна и привлекателна, животните няма да гризат други растения, просто няма да имат нужда от нея.

Поставете на перваза на прозореца или висящи саксии

Можете да използвате не обикновени саксии за стайни растения, а висящи саксии, поставени на стените или рамката на прозореца. Ако цветята са на перваза на прозореца, без да можете да ги премествате, тогава можете да ги затворите със специална защитна мрежа. Той се продава в някои магазини за домашни любимци или в магазини, свързани с домашни растения, а също така можете да го направите сами от всяка подходяща мрежа (например от мухи). Тогава тя може да бъде украсена с различни декоративни елементи, за да не разваля интериора.

Остри миризми

Котките мразят миризмата на цитрусови плодове. Можете да поставите корите на който и да е цитрусов плод до саксиите с цветя и тогава животното няма да ги побере. Ако корите изглеждат неестетични, подобно ароматно масло може лесно да ги замени: няколко капки са достатъчни.

Те също така се плашат от миризмата на смлян пипер (всякакъв), горчица и остри миризливи подправки. Достатъчно е малко количество - не е необходимо стаята да смърди, защото животните имат много чувствително обоняние, за разлика от хората.

Спрейове за отблъскване

Асортиментът от магазини за домашни любимци има специални спрейове за плашене на котки. Те трябва да се напръскат на повърхността близо до растенията (палет или саксия). Въпреки факта, че това е химия, тя е безопасна за животните, производителите носят отговорност за това. Тези миризми са практически невидими за човек, ако не умишлявате умишлено.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.