7 растения, които внасят положителна енергия във вашия дом

В много философски и езотерични учения, дошли при нас от древни времена, се смята, че растенията имат своя собствена енергия. Някои от тях са отлични помощници и защитници на човек или на мястото, където растат. Представителите на домакинствата от растителния свят също са в състояние да създадат положителна аура в нашия дом.

Алое

Алоето, което често може да се намери в нашите апартаменти и къщи, е едно от растенията с положителна енергия. Той изглежда не само естетически, но може да се превърне и във важен компонент на домашната аптечка, тъй като е добре известен за лечебните свойства на този представител на растителния свят.

Той абсорбира отрицателната енергия, така че често се поставя в коридора или в рецепцията. Почиствайки пространството, той позволява на положителната и подкрепяща енергия да доминира в дома. Понякога гърне с алое се поставя до леглото на пациента. Това допринася за бързо възстановяване.

Розмарин

Това растение има положителен ефект върху физическата и психологическата среда в дома. Приятната му миризма е способна бързо да ви развесели, да намали умората, натрупана през деня, да укрепи паметта, да внесе мир и просперитет в дома ви.

Ако човек има проблеми със съня, трябва да постави розмарин в главата на леглото. При главоболие листата на това растение се добавят към чая. За да привлечете положителна енергия в апартамента, е необходимо да поставите няколко клона изсушен розмарин в различни части на къщата.

Лавандула

Ароматният аромат на лавандула значително повишава концентрацията и повишава работоспособността на тялото. Ако имате нужда от бързо възстановяване след натоварен работен ден, можете да използвате маслото от това растение.

За да спите спокойно и спокойно, суха клонка лавандула се поставя в килера с постелки или се поставя между матрака и чаршафа или понякога дори под възглавницата.

Лавандулата притежава удивителни магически сили. Използва се за отблъскване на тъмните сили в много ритуали. Също така, в смачкана форма, той се добавя към различни талисмани и прелести. Това цвете често се използва в любовна магия. Отглежда се за привличане на любов и богатство в дома. Такива цветя ще бъдат не само декорация на дома, но и любезен, надежден помощник за изпълнението на различни желания.

Бамбук

Вътрешният бамбук има уникална форма на стъблото. Той носи здраве, късмет и дълголетие на своите собственици. С помощта на този представител на растителния свят можете да привлечете успеха и да ускорите изпълнението на заветните желания.

Бамбукът ще помогне за решаването на трудни проблеми в живота на човек или ще ви каже как да обърнете неблагоприятните обстоятелства във ваша полза. В детската стая това растение се поставя за повишаване на имунитета и моралните качества на детето.

Ако спешно трябва да стимулирате началото на професионалния растеж или да увеличите доходите на семейството, засадете бамбук.

Жасмин

Такова растение често се използва от лечители, магьосници и екстрасенси при провеждане на сесии на алтернативна медицина или магически обреди. С помощта на жасмин можете да развиете психически способности, да поддържате хармония в къщата или да увеличите благосъстоянието на семейството.

Ароматът на бели цветя ще помогне да се изчисти ума, да се развие креативно мислене и да се увеличи чувствителността. Собствениците на апартаменти, в които има това растение, скоро стават общителни и весели.

За да се увеличи късмета, благосъстоянието, просперитета, цветето се поставя в южната част на стаята. Положителната енергия скоро ще промени живота на всички обитатели на къщата.

роза

В къщата често се отглеждат декоративни рози, които вършат отлична работа за декориране на стаята и регулиране на енергията. Това цвете активира комуникативни черти на характера, помага да се превърне в душата на компанията, увеличава авторитета на собственика на дома в очите на другите хора. Розата има благоприятен ефект върху физическото състояние на човек и повишава неговата активност.

Цветът на цветята на растението играе важна роля при избора на такъв асистент. Червените рози ще бъдат полезни за запазване на семейните връзки, розовите рози ще помогнат за раждането на деца, а жълтите рози ще подобрят умствената дейност и ще развият интелигентността.

Мента

Ментата се счита за мощно магическо растение. С негова помощ можете да разберете бъдещето си, да привлечете късмет и да се излекувате от много болести. Ако искате да видите пророчески сън, те пият чай с мента през нощта и слагат няколко листа от това растение под възглавницата. Ментовият чай ще помогне за подобряване на паметта и за облекчаване на стреса от тялото.

Дори миризмата му има положителен ефект върху нервната система на човека. За да очароват мъжа, който им харесва, момичетата взеха със себе си клонче мента на среща. В случай на проблеми в семейния живот в стаята се държеше саксия с това растение. Според китайските вярвания във всеки дом трябва да има поне една саксия мента, тъй като това допринася за притока на положителна енергия в къщата.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.