5 непретенциозни растения, които наистина принадлежат към кухнята

Поради неприветливия климат кухнята, като постоянно място на пребиваване, не е подходяща за всички закрити цветя. И все пак, има много видове стайни растения, които ще се чувстват доста комфортно тук.

Хлорофитум

Това е доста популярна вътрешна култура, която изглежда невероятно и може да пречисти въздуха. Растението толерира силни течения, високи температури и постоянни промени във влажността. Хлорофитумът не се нуждае от постоянно и силно поливане, а през пролетта цъфти с бели пъпки.

Цитрусови дървета

Цитрусите са дърво, което се грижи лесно и има приятен аромат. Те могат да пречистят околния въздух и да премахнат повечето известни вредни микроорганизми. Растението има екзотичен и празничен вид.

Дебели листа, цветни плодове и цитрусови аромати правят кухнята ъгъл на природата. За нея си струва да купите миниатюрни дървета с височина до 50 см. Трябва да се отбележи, че такива дървета не понасят добре течения.

Поради тази причина те не трябва да се поставят близо до врата или отварящ се прозорец.

Каланхое

Растението не понася продължителна топлина и голямо количество влага, поради което е идеално за кухнята. Расте бързо при слаба светлина, така че тъмните ъгли са най-доброто място за него. В допълнение към красотата си, каланхое е известно и с добрите си лечебни свойства.

Големите съцветия ефективно се компенсират от къдрави и месести зелени листа. В природата има много растителни видове с различни цветови комбинации.

Сансевиерия

Сансевиерията често се нарича "свекърва". Расте добре не само при топлина, но и при студено време. Степента на осветеност не влияе върху нейното развитие. Растението не се страхува от течения и силна влажност на въздуха, само реагира слабо на честото поливане.

Поради тази причина може да се счита за идеална култура, която не изисква внимателна поддръжка. Цветето има дълга и права зеленина, която започва от самия корен. Той се вписва идеално във всеки интериорен стил и е в състояние бързо да абсорбира вредните елементи.

Фикус Бенджамин

Ficus е лидер сред цветята, които могат ефективно да почистят околния въздух от прах и опасни вещества. Може да понася често поливане и силно осветление и може да процъфтява при неблагоприятни условия.

Дължината на растението може да достигне 3,5 м. Плътната зеленина на Ficus прави възможно отглеждането му с всякаква форма. Това цвете придава на кухнята особен чар.

Той също така ефективно абсорбира вредните вещества и защитава здравето на всички членове на семейството.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.