Монстера: възможно ли е да се държи у дома и защо не

Монстера е много красиво декоративно растение лиана. Родината на монстерата е влажните тропици. В такъв горещ и влажен климат това растение цъфти и дава плодове постоянно. У дома е изключително проблематично да се създаде такъв климат, доста невъзможно и следователно цъфтежът в стая на стандартен апартамент е много рядко явление.


Описание на растението монстера

Характеристики на монстератаПричудливо чудовище е призовано по някаква причина: има много въздушни корени и лъскаво, голямо, кожени листа с дупки правят външния му вид уникален и необикновен.

В ежедневието това растение често се нарича плач, поради способността му да предсказва времето: преди дъжда върху листата му се появяват големи капки влага, всяка от които може да достигне до 30 сантиметра или повече.

Самата дума монстера е преведена в няколко значения, които едновременно имат почти същото значение:

 • “Freaky”;
 • "иго";
 • "Удивително".

Можете ли да държите цвете у дома? Има мнения, че е невъзможно да започнете чудовище у дома, има няколко причини за това.

Вид и характеристики на цветето монстера
Описание на растението-лиана в естествени условия на растежХарактеристики на цъфтящата монстераОписание на външния вид на чудовищетоПоложителни страни на цветето монстераВъзможна вреда от цвете монстера

Тези хора, които вярват в съществуващи суеверия и поличби, смятат за опасно да отглеждат и отглеждат това растение у дома. Първата причина за това суеверие е самото име на растението "монстера", което според някои произлиза от думата "чудовище".

Именно за това цвете мястото е само например в офиса, на работа, но не и в къщата. Друго суеверие казва, че чудовището поглъща целия негатив, който е в къщата, и ако всичко върви добре, поглъща и тази енергия, като същевременно подчертава негативното.

Подобни заблуди, които не са научно подкрепени, не трябва да засягат желанието да имате това прекрасно лозово растение. Известно е само, че цветето не влияе по никакъв начин на здравето, освен това дори за страдащите от алергии не се страхувайте от нея.

Единствената опасност на монстерата е, че листата съдържат микроскопични иглени образувания, ако е в контакт с лигавици, може да предизвика усещане за парене.

За да избегнете подобни неприятности, достатъчно е да не позволявате на домашни любимци или деца да дъвчат листата. В противен случай цветето ще донесе в къщата само радост и красота.

Монстера: защо не можете да държите вкъщи

Причини, признаци и суеверия, че чудовище не може да бъде държано у домаСтрахът от отглеждането на това цвете се основава само на митове, легенди и поличби. Монстера е енергиен вампир, който абсорбира енергията на човека, нарушава аурата и влияе негативно на случайното тяло.

Всичко това разрушава кариерата, личния живот на човека и се отразява зле на здравето. Поради подобни предразсъдъци много неженени момичета приписват своите неуспехи в личния си живот на това цвете.

След падането на нощта растението започва да абсорбира големи количества кислород, почти като възрастен. Ако човек спи в една и съща стая, тогава той може да не се събуди. Разбира се, това са басни.

Нито едно закрито растение не може да абсорбира кислород в такива количества. Появата на този мит се обяснява с мнението, че през нощта растенията, абсорбирайки кислород, отделят въглероден диоксид, а през деня всичко се случва обратно.

Това е така - растенията дишат денонощно.Но през деня също се случва фотосинтеза и растенията отделят много повече кислород, отколкото поглъщат.

Този мит разказва, че монстерата е отровно растение. Цветният сок е отровен, които, попадайки върху лигавиците на човек, могат да причинят тежко отравяне и дори смърт. Но това ще се случи само ако отхапете или отхапете листата на растението.

Тогава е трудно да се обясни защо хората в Индия и Австралия се радват на голямо удоволствие. яде плодове монстера... Жителите дори специално отглеждат чудовището, за по-нататъшна консумация на плодовете му.

Полезни свойства на цвете

Но в действителност, ако се опитате да не обръщате внимание на знаците и легендите, това е красиво и доста безобидно растение. И носи много повече реални ползи от нематериалната вреда, а именно:

 1. Списък на предимствата на цветето монстераОбогатява въздуха в къщата с аерони и кислород.
 2. Той йонизира и овлажнява въздуха в стаята.
 3. Той абсорбира перфектно вредните примеси във въздуха.
 4. Монстера събира много прахови частици благодарение на разпространението си и много големи листа.
 5. Потиска развитието на различни вируси, вредни микроорганизми и гъбички.
 6. Този "барометър" е надарен със способността да предсказва времето: по листата му се виждат капчици влага непосредствено преди дъжда.
 7. Красивите разперени листа на монстера са в състояние да украсят интериора на всеки дом с външния си вид.
 8. Според учението на Изтока монстерата укрепва нервната система, развива интелигентността, лекува главоболие, облекчава вибрациите на разстройството и помага за формулирането на мисли.
 9. Растението буквално абсорбира електромагнитни вълни, поради което се препоръчва да поставите чудовището до хладилника, телевизора или микровълновата печка. Това място е много по-подходящо за монстера, отколкото спалня или детска стая.
 10. Монстера в азиатските страни е талисман, който носи късмет и дълголетие. Монстерата се довежда до главата на болен човек, тя седи пред входната врата, така че да предпазва обитателите от болести, нещастия и да носи просперитет.

Разбира се, ако наистина искате да започнете и да отгледате чудовище в къщата, тогава можете да държите цвете у дома, това е личен избор на всеки. Някой се страхува от легенди и митове и няма да посмее, но някой е напълно безразличен към подобни знаци и с радост ще се наслади на това странно растение.

За някои самото име на цветето причинява неразбиране и асоцииране с чудовище, някой вижда в огромните причудливи листа на това растение нечии плашещи силуети. Особено през нощта хората с богато въображение могат лесно да видят големи листа вместо лозя, подобни на ръцете с пръсти. А на някои ще изглежда смешно.

Единствената причина, поради която вероятно би трябвало да се въздържате от това растение у дома, е ако в къщата има животни (особено любопитни) или деца, особено малки, които не разбират защо не могат да вкусят нищо. Това се отнася и за микроскопични иглеподобни образувания и възможната токсичност на листата.

В този случай е абсолютно сигурно, че безопасността на всички членове на семейството е много по-важна от красивото тропическо растение. За останалите, няма научно доказани факти, който би говорил за вреда и още повече за опасност от чудовища.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

2 коментара

  1. Аватарала

   чудовищна любов изчезна главоболието ми

  2. […] Източник: myflower.desigusxpro.com […]

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно, при условие че е публикувана връзка към източника.