Отровни стайни растения, които не трябва да се държат в апартамента

Стайните растения не само ни радват, но са и истински лечители: те абсорбират вредни вещества от въздуха и газовете, давайки на човека чист въздух, което има положителен ефект върху здравето. В същото време има отровни сортове, които са опасни за отглеждане в къщата. Някои цветя, като фикус, са способни да отделят отровни вещества във въздуха.

Японска аукуба

Второто име на японската аукуба е „Златно дърво“. Растението има дълги листа и при подходящи грижи може да нарасне на височина от два метра. Има ярки и наситени червени цветя. Плододават рядко и плодовете могат да се появят като червени, жълти и бели.

Отглеждат се предимно в градини, но има и такива, които искат да се любуват на тази красота у дома. Изключително нежелателно е да се култивира японската аукуба у дома, тъй като е изпълнена с истинска отрова. И дете, и домашен любимец могат да го достигнат. Ако отровата попадне вътре, това може да причини диария, проблеми със стомашно-чревния тракт, кръв в урината и други неприятни последици. Плодовете на японската аукуба са особено опасни.

Бегония

Бегонията може да бъде или малко тревисто растение, или голям храст. Цветята очароват с разнообразните си цветове. Растението цъфти ярко и обилно, ще украси вашата градина от началото на лятото до септември. И ако го отглеждате у дома, тогава можете да се възхищавате на красотата от края на пролетта до началото на есента. Те обичат да растат на ярка светлина.

Нежелателно е да отглеждате тези цветя в апартамент поради съдържанието на отровен сок, който в случай на контакт с кожата може да предизвика изгаряния.

Spurge

Euphorbia е декоративно широколистна култура. Цветът е много непретенциозен в грижите, не изисква много слънчева светлина и също така няма строги температурни ограничения за поддържането му. Ето защо много хора обичат да го отглеждат у дома.

Не забравяйте, че мутрата е отровно растение. Неговият сок съдържа голямо количество вещества, които бързо причиняват тежко отравяне. Ако попадне върху кожата или лигавиците, това причинява изгаряния, така че можете да отглеждате еуфорбия в къщата, ако нямате деца и животни. Когато пресаждате растение, трябва да бъдете изключително внимателни.

Декоративна чушка

Декоративните чушки се отглеждат у дома, за да се получат декоративни плодове, както и да се възхищаваме на външния вид на растението. Цветята могат да бъдат в много различни цветове, но най-интересни са плодовете. Формата и цветът им зависят от избрания сорт. Ако се грижите правилно за пипера, плодовете му може да не окапнат в продължение на три месеца, през цялото това време можете да им се възхищавате. Растението е хигрофилно, не понася суха почва и сух въздух.

Капсикумите са кръстоска между лют червен пипер и лют червен пипер. Плодовете на растението не са предназначени за консумация от човека. За съжаление и има своя опасност, защо не се препоръчва за отглеждане в къща, където има деца или животни. Плодовете на декоративните чушки могат да деактивират стомаха, а също така допринасят за появата на кашлица и гърчове.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.