Популярни сортове стрептокарпус - име и снимка

Стрептокарпусови сортове растенияПри трудни стайни условия, при нестабилни температури и практически всяка влажност на въздуха, стрептокарпусът ще расте добре и ще цъфти обилно. Това непретенциозно растение с трудно за произнасяне име има скъсено стъбло, пубертетни листа и цветя с голямо разнообразие от цветове. Към днешна дата животновъдите са отгледали много разновидности на обилно и красиво цъфтящ стрептокарпус, снимки от които са представени в нашата галерия.


Описание, сортове и снимки на стрептокарпус

Стрептокарпусът е розетно растение с широки, ланцетни листа и късо стъбло. Листата могат да бъдат зелени или пъстри. В пазвите им едно или две цветя растат като дълга спирална кутия.

Днес има повече от 130 тридесет разновидности стрептокарпус. Всички те са разделени на три вида:

 1. Типът на стъблото е пълзящо растение, което цъфти обилно с малки цветя.
 2. Типът розетка включва хибридни сортове с големи цветя, оформени в розетка.
 3. Еднолистният тип е растение, чийто основен лист може да бъде дълъг до един метър и широк 60 см. Някои сортове от този тип могат да имат двойка недоразвити помощни листа.

Най-популярните сред цветарите хибридна розетка стрептокарпус... Повечето от тях се отличават със зелени, широки, набръчкани листа, в пазвите на които има един или два дръжки.

Цветята на хибридните сортове достигат диаметър 4 см. Ако се измерват заедно с крайника, те могат да измерват до 8 см в диаметър. Венчелистчетата могат да бъдат обикновени, двойни, изискани или гофрирани. Най-често те са лилави или синкави на цвят. Развъдчиците обаче са отглеждали хибриди на стрептокарпус с розови, бели, червени и черни цветя. Те дори могат да имат различни шарки, петна и ивици.

Природни видове стрептокарпус - снимка

Тъй като производителите на цветя напоследък започнаха да предпочитат съвременните хибриди, стрептокарпусите, които растат само в дивата природа, се отглеждат все по-рядко у дома. Най-популярните видове включват:

 1. Най-популярните сортове цвете стрептокарпусStreptocarpus royal се отличава с дълги увиснали листа, които растат до 25 см. Цветовете му са с ярко лилав цвят, вътре в гърлото имат лилави ивици и ивици.
 2. Стрептокарпус стелообразуващ е растение, стъблото на което расте до 40-60 cm. Увисналите му цветя са бледосини на цвят.
 3. Streptocarpella Kirka е ампелно растение, което расте до 15 см. На него се образуват светло лилави съцветия под формата на чадъри.
 4. Streptocarpus Wendlana е красиво растение с един голям широко-овален лист, чиято дължина достига 90 см. Отгоре, набръчкан и увиснал лист е зелен, а отдолу е червено-лилав. Дългият дръжка се състои от 15-20 виолетово-сини цветя. Този вид растение се размножава само със семена и умира след цъфтежа.
 5. Скалистият стрептокарпус е многогодишно растение с дървесна основа. Пубертезните му овални листа са малки. Издънките са усукани в краищата. През лятото и есента растението цъфти със средно големи лилави цветя.

Колекционерски сортове стрептокарпус - снимка

В магазините за цветя най-често можете да видите стрептокарпус едноцветен бяло, розово или лилаво... В интернет няма да е трудно да изберете хибриден стрептокарпус с двойни или прости цветя от всякакъв цвят.

Домашни сортове стрептокарпус: снимка, име, описание

Много красива и разнообразна сортове селекция CF... Най-популярните от тях са:

 1. Сорт CF-Amaretto е растение със стандартна розетка и светлозелени листа. Големите люляково-розови цветя в средата имат голямо жълто петно. Горната част на шията е бяла.
 2. Сортът CF-Балтийско море цъфти дълго и обилно с големи синьо-виолетови цветя. Вратът на кадифените цветя има бял оттенък. Долните венчелистчета са по-тъмни от горните.
 3. Сорт TsF-Valentina се отличава с ярки боровинки огромни цветя, венчелистчетата на които са огънати назад. Стандартният изход се състои от ярко зелена зеленина.
 4. Сорт CF-Juliet е растение с компактна розетка и зеленолистни средни размери. Цветята са съставени от листенца с различни цветове. Долните вълнообразни венчелистчета имат лилав оттенък и черен мрежест модел. Силно гофрирани горни листенца в плътен люляков цвят.
 5. Сорт TsF-Zapolyarye - растението се отличава с цветя, чийто модел наподобява северното сияние. В основата на трите му долни венчелистчета има размазано люляково петно ​​с мрежеста шарка. Страните на бялото гърло са украсени с тъмно лилави ивици, а отдолу има жълто петно.

Сортовете стрептокарпус заслужават специално внимание от селекцията на Вячеслав Парамонов... Сред тях са:

 1. Един от най-хавлиените стрептокарпусиСортът "Морски модели" е растение с много големи цветя. Техните бели, вълнообразни венчелистчета са покрити със синьо-лилава мрежа.
 2. Сортът "Snow Kilimonjaro" се отличава с огромни снежнобяли цветя с гофрирани ръбове и зелени, вълнообразни листа. Вратът е покрит със светло лилаво покритие.
 3. Сорт "Spring Dreams" е растение с много големи бяло-розови цветя. Техните венчелистчета, извити по ръба, са обсипани с лавандулови жилки.
 4. Сортът Envy of the Gods е растение с вълнообразни зелени листни и гофрирани бели цветя. По цялата повърхност на венчелистчетата е нарисувана розово-пурпурна мрежа. Вратът е маркиран с черешови ивици.

Чужди сортове стрептокарпус - снимка

Много красив и разнообразен по форма, размер и цвят на сорта, отглеждани от чуждестранни животновъди... Сред цветарите най-популярни са следните:

 1. Стрептокарпус и неговите видовеСортът Силви, кръстен на кралицата на Швеция, има силно назъбена зеленина и гофрирани двуцветни венчелистчета. Долните удължени венчелистчета са ярко жълти, а горните са лилави на цвят.
 2. Сортът "Снежна роза" е растение с гъста зелена зеленина и оригинални големи цветя. Вълнообразните опушени розови листенца са боядисани с черешовочервени щрихи.
 3. Сортът Saltenz Rubi е наистина кралско растение. Сенполия от този сорт цъфти с много големи, вълнообразни, луксозни бургундски цветя с бяло-розов врат. Назъбената зеленина е зелена.
 4. Сортът Blue Harmony е стрептокарпела с дълги разклонени издънки, покрити с рунести листа. Малките светлосини цветя растат на тънки дълги дръжки. Цъфти обилно и продължително.

Благодарение на разнообразието от хибридни сортове, стрептокарпус станете колекционерски и се настаниха в къщите както на опитни цветари, така и на тези, които тепърва започват да отглеждат цветя.

Сортове на цветя Streptocarpus
Сортове ароматен стрептокарпусСтрептокарпус - красивИмена на цветя на стрептокарпусНепретенциозен цвете стрептокарпусЕдин от най-хавлиените стрептокарпусиСортове ароматен стрептокарпусКак да се грижим за стрептокарпусГрижа за цветя на стрептокарпусСортове ароматен стрептокарпусСтрептокарпус, сорт цветеКак се отглежда цветето стрептокарпусВъншен вид на растението StreptocarpusКак се засажда стрептокарпусСортове на стрептокарпусГрижа за стрептокарпуса у домаКак расте стрептокарпусът

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

1 коментар

  1. АватарАурика

   Здравейте! Искам да попитам какво е името на цветето на вашия сайт, но не виждам как да прикачите файл. Можете да ми пишете по пощата. Ще изпратя снимка

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.