Вярвате или не: 3 знака за кактусите във вашия дом

Кактусът е постоянен обитател на много апартаменти и къщи. Това бодливо стайно растение най-често се придобива от онези, които нямат опит в цветарството или времето да се грижат изцяло за цветята. Има много суеверия и вярвания относно кактуса в къщата. Но не всеки знае за тях. Ето някои от най-важните признаци, свързани с това растение.

Ако кактусът не може да пусне корени, значи всичко е наред в къщата.

Много от тях вероятно са чували, че кактусите са способни да абсорбират отрицателната енергия в къщата. Това цвете може да предпази собствениците си не само от негативизъм, но дори и от щети, зло око, конспирации, завист и т.н. Ако поставите това растение, например, в коридора, тогава неприятностите няма да могат да проникнат в къщата ви, което означава, че в семейството ще царуват само радост и благополучие.

Но понякога се случва кактусът по никакъв начин да не може да пусне корени, да изсъхне, да расте слабо или напълно да умре за една седмица. Това означава, че сте го донесли в стая, в която няма отрицателна енергия. Ето защо живият амулет не може да си намери работа и бързо избледнява. Увяхващи кактуси показват, че имате прекрасно семейство, пълно взаимно разбирателство и любов царува между съпрузите в къщата, така че не бива да се притеснявате.

Ако не искате да се откажете от бодливия наемател, помислете къде може да се събере негатив във вашия апартамент (кухня, хол, коридор и т.н.) и инсталирайте там контейнер с растение. Дори и най-малката капка отрицателна енергия му е достатъчна.

Ако стоите в спалнята - не чакайте мъже

Има немалко хора, които са сигурни, че кактусът в къщата няма да донесе добро. Особено тези, които се опитват да подобрят личния си живот или търсят мъж за сериозна връзка. Според легендата след появата на кактус в къщата (главно в спалнята) започват проблеми:

  • мъжете не остават в къщата;
  • личният живот не се събира по никакъв начин;
  • в семейството постоянно се случват кавги и скандали, граничещи с желанието да подадат молба за развод.

Тези проблеми имат интересно обяснение. Нашите предци са били сигурни, че кактусовите игли са способни да отблъскват мъжката енергия. Някои дори бяха убедени, че ако младо момиче постави кактус в спалнята си, тогава влюбената ще се сблъсква с непрекъснати провали. И ако цветето й беше подарено от приятел, това говори за завистта и лошата воля на последния.

Личният живот може да не върви добре поради постоянен емоционален стрес. На психологическо ниво шиповете създават атмосфера на враждебност, опасност, болка, те провокират защита и затваряне. И това се отразява негативно на отношенията с противоположния пол.

При приятелско общуване или взаимодействие с роднини, очаквайте добри неща и в тази ситуация, не си струва. Кактусът ще предизвика напрежение между близките, ще усложни търсенето на взаимно разбирателство.

Това обаче не означава, че трябва напълно да се откажете от отглеждането на кактуси в дома си. Растенията, заобикалящи кактус в цветна градина, могат директно да повлияят на неговата енергия, потискайки или модифицирайки я. Освен това е важно личното възприятие на човек за това растение. Ако той не го харесва и не носи радост, тогава не трябва да очаквате положителни промени.

Ако цветето цъфна - изчакайте щастие

Цъфтящият кактус в много отношения е символ на положителни промени в живота.Съцветията на това растение най-често са толкова забележителни и ярки, че изглежда, сякаш цвете отваря душата си за човек (нежността и красотата се раждат изведнъж от тръни).

Популярните вярвания казват, че цъфтящият кактус предвещава:

  • неомъжените момичета или жени скоро се женят или срещат съдбата си;
  • буйният цъфтеж предполага, че скоро в семейството ще настъпи радостно събитие, което ще донесе много щастие на всички;
  • лошият цъфтеж предвещава малка парична печалба;
  • появата на нови кълнове в контейнер с наскоро закупен кактус предполага, че скоро ще направите няколко добри покупки.

Съществуват и вярвания, свързани с цвета на кактусовите съцветия:

  • жълти цветя - скоро ще има попълнение в семейството, или някой близък до семейството на момичето ще има потомство;
  • червено - скоро собственикът или собственикът на растението чака среща с любовта си и романът ще бъде ярък, пламенен, страстен;
  • бял - скоро семейството ще има сватба.

Ако цъфтежът на кактуса се забави (растението цъфна по-късно от обикновено), тогава трябва да сте нащрек. Може би някой от вашите близки или вие самите скоро ще се разболеете и то доста сериозно.

Интересно е, че понякога триедричният мутрак се класира сред категорията сукуленти поради външния вид, подобен на кактусите. Но в случая на млечни водорасли, знаменията, които работят с кактусите, не работят. Тези растения нямат нищо общо, освен външния си вид, следователно вярванията тук ще бъдат напълно различни.

Въпреки такова изобилие от противоречиви признаци, свързани с кактус, не трябва да отказвате да закупите това растение за дома си. Освен това, ако в апартамента често цари негативна атмосфера. Този жив амулет ще ви помогне да се отървете от негатива, да изгладите кавгите и разногласията, да предпазите от недоброжелатели, щети, злото око. А разцъфнал кактус ще донесе неочаквано щастие, любов и радост в къщата ви.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.