Стайни растения, които могат да донесат нещастие в къщата

Всяка къща има стайни растения. Те украсяват дома ни и носят ползи, пречиствайки въздуха, дават добро настроение. Малко хора се замислят върху факта, че цветята могат да донесат не само полза, но и вреда. Има определени видове растения, които могат да донесат щастие в къщата, просперитет и късмет. Някои зелени приятели могат да навредят при определени условия.


Как да разберем и обградим дома си с растения, които ще носят само положителна енергия? Има много признаци и суеверия, свързани с растителното царство. Ще говорим за това в статията.

Опасни "приятели"

Признаци и суеверия за стайни цветяИма много признаци и суеверия, сред тях има и такива, свързани с растенията. Най-често те са свързани със стайни цветя. Хората отдавна знаят това всяко растение има своя магия и сила... Не напразно магьосниците винаги са използвали растения, за да приготвят магическа отвара. Нашите съвременници стигнаха до извода, че растенията чувстват хората, помнят ги и могат да изпитват болка, поради което се нуждаят от внимателно лечение.

Трябва да изберете правилните растения за вашия дом. Например къдравите цветя се използват най-добре само по предназначение. Нежелателно е да купувате лозя с остри и тесни листа за дома. Катерещите се растения отразяват обидни отражения от острите ъгли на стаята и перваза на стените. За да активирате енергията у дома, препоръчително е да закупите цветя с месести и заоблени листа. Цветята с листа и стъбла, насочени нагоре, а не надолу, се хранят добре с положителна енергия.

Сега кактусите са станали модерни, почти всяка къща ги има, но това растение трябва да е тревожно. Кактусите носят отрицателна енергия вместо положително. Тяхната енергия сякаш прониква в жизненото пространство. Те са в състояние да неутрализират вредното лъчение от много домакински уреди:

  • компютър;
  • микровълнова печка;
  • Телевизор,
  • тетрадка.

Растението, намиращо се в близост до оборудването, ще премахне негативните им ефекти от магнитните вибрации. За тази цел също добре е да сложите папрат вместо кактус.

Цветята с отрицателна енергия включват азалия и восъчен бръшлян. Освен това восъчният бръшлян плаши младоженците, ако в къщата има булка. Лошото облъчване идва от палми с остри и тънки листа.

Добре дошли гости в къщата

Има много повече цветя с положителна енергия. Определено трябва да разберете за тях и да ги закупите за дома си. Преди няколко десетилетия в много домове можете да видите алое или каланхое. Те се считат за антисептици, поради което очевидно са били толкова популярни. Ако вярвате на знаците, тези растения могат да изпълнят желанията на домакинството.

Отрицателната енергия постепенно се натрупва във всяка къща и за да я премахнете, трябва да закупите поне един от следните цветове:

  • здравец:
  • хризантема;
  • мента.

Те са пазители на мираможе да предпази обитателите от негативно въздействие и смущения.

Има много цветове, които могат да внесат хармония, мир и любов в дома. Те включват мирта. Растението е символ на семейното благополучие. Всяко семейство трябва да го има, за да живее в любов и хармония дълги години.

Теменужките и розите допринасят за раждането на страст и любов.Добре е бездетно семейство да има циклама; смята се, че това ще допринесе за зачеването на дете. Цветето трябва да бъде поставено в спалнята.

Цитрусови растения добре за облекчаване на главоболие, мигрена, те помагат за облекчаване на стреса. Балсамът максимизира положителната енергия и създава атмосфера на светлина и доброта. Подходящ за материално благосъстояние в къщата:

  • бегония - помага за подобряване на материалното благосъстояние, носи успех в бизнеса;
  • иглика, маранта, дифенбахия, хемантус - привличат пари в семейния бюджет.

Бегония и каланхое също подобряват благосъстоянието на всички членове на семейството. Според фитотерапевтите бегонията може да подобри благосъстоянието на хората, страдащи от респираторни заболявания. Ако поставите здравец на перваза на прозореца, тогава сънят ви ще бъде по-силен и здрав.

Сингониум: знаци и суеверия

Цвете сингониумМного производители харесват това цвете. Красива лиана сингониум с необичайни листа привлича мнозина с външния си вид. Невъзможно е да се каже еднозначно за това. Смята се, че сингониумът носи нещастие в къщата, разрушава връзката между мъж и жена. Експертите от Фън Шуй смятат, че както всички останали лозя, сингониумът с остри листа внася отрицателна енергия в къщата.

Съществува и мнение, че цветето е пазител на домашната топлина и уют, то се счита за символ на положителни промени в къщата. Сингониумът допринася за възстановяването на болни членове на домакинството. Положителните промени могат да се оценят по листата на растението, те ще променят сянката си. Ако често сънувате лоши сънища, тогава е време да започнете сингониум в къщата, той ще даде само приятни сънища. Смята се също, че сингониумът носи успех в бизнеса.

Всички растения се нуждаят от грижи. Ако цветето умре и вече не е възможно да го спасите, по-добре е веднага да се разделите с него. Къщата трябва да съдържа само пресни и здрави растения... Болните и умиращи цветя не могат да дадат положителна енергия, те ще излъчват енергията на увяхване и болести.

Не се препоръчва да държите много цветя в спалнята, тъй като растенията не отделят кислород, а го абсорбират на тъмно. През нощта трябва да отворите прозореца, така че да има достъп до чист въздух, ако в стаята има закрити цветя.

Препоръчително е винаги да избирате цветя по ваш вкус за дома си. Струва си да помислите върху вашите желания, тъй като те винаги са тясно свързани с нашите вкусове. Ако вярвате на знаците, тогава цветя с отрицателни енергии по-добре да се възхищавате от разстояние... Всеки трябва сам да реши дали да вярва или не в „цветни“ суеверия и във всеки случай да живее в хармония с природата.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.