8 непретенциозни растения, които „искат“ вода веднъж месечно

Цъфналите орхидеи и азалии изглеждат страхотно, поне когато ги приберем у дома. Но трябва да се грижите добре за тях, в противен случай резултатът ще бъде пагубен. Избираме растения за тези, които искат да украсят къщата със зеленина, без да полагат прекалено много усилия и да отделят на зелените приятели минимум внимание и време.

Ficus каучук

Много собственици на фикуси ги поливат твърде често. Това е едно от най-лесните за поддържане стайни растения. Живее дълги години и през това време расте с няколко десетки сантиметра. Някои сортове имат червена или лилава зеленина, която украсява интериора, докато растението заема малко място. Засадете растението фикус в плодородна почва и вода, когато горният слой е сух. През зимата поливането трябва да се намали.

Сансевиерия

Неизискващата сансевиерия има свойства за почистване на въздуха. Ще расте както при ярка светлина, така и при слаба светлина. Използва се като стайно растение или засадено в земята. Единственото изискване за почвата е дренажът. Оставете почвата да изсъхне, преди да поливате отново, напълнете саксията и оставете водата да изтече през канализацията. Натрупаната в палета вода също трябва да се източи.

Хоя Карноса

Цветята на хоя се смятат от някои за едно от най-хубавите творения на природата. Изглежда, че са направени от слонова кост или порцелан и носят фин, фин аромат. Восъчната топка от петолъчни двойни звезди е геометрично перфектна и придава на цветето изкуствен вид. Изненадващо, тази красота не изисква почти никаква поддръжка и расте сама. Не докосвайте и не премествайте хоя по време на цъфтежа. Пръскайте листата от време на време; в сух климат поливайте по-често. Липсата на вода ще доведе до зачервяване на листата по краищата и листата могат да опаднат.

Бокарнея

Bocarnea (слонско стъпало, опашка) е деликатно вечнозелено многогодишно растение, отглеждано като стайно растение. Той има едно или повече сивкави стъбла, които се стесняват до корона от сводести, дълги, тънки листа.

Расте добре на закрито с добро осветление. Оставете почвата да изсъхне между поливанията. Растението се нуждае от пясъчна или глинеста почва с добър дренаж. Едно поливане през зимата трябва да е достатъчно. Без вода може до шест месеца.

Сукуленти

Грешката номер едно при грижата за сукулентите е прекомерната хидратация. По-добре е да се полива повече, но по-рядко. Наситете добре почвата, като същевременно гарантирате, че водата изтича правилно от дренажния отвор. Оставете почвата да изсъхне малко преди да поливате отново. Ако почвата се поддържа постоянно влажна, корените могат да изгният и растението ще умре. Сукулентите обикновено се нуждаят от около 6 часа ярка, непряка слънчева светлина всеки ден.

Човекът паяк

Ако осигурите на паяка правилното засаждане и поставяне в стаята, може да не знаете проблеми цяла година, като само от време на време го поливате. Почвата не трябва да е градинска, а от цветарски магазин. Поставете саксията на южен прозорец през зимата и недалеч от този прозорец през лятото. Поливането е необходимо само след като почвата в саксията изсъхне. Разлейте с вода със стайна температура и след това източете течността от тавата. Разделете силно обраслия храст през пролетта или пресадете в по-голяма саксия. Веднъж годишно, за предпочитане през пролетта, подхранвайте със сложен тор.Подрежете изсушените върхове на листата с ножица, за да запазите растението подредено и привлекателно. Трябва да се помни, че паякът е отровен за котките.

Аспидистра

Привлекателно и буйно, листно декоративно растение, чиято красота се крие в тъмнозелените му стъбла и лъскавите листа. Той е добре известен със своите ниски изисквания и лесно прощава малки грешки в грижите. Цветето се примирява с мястото и условията, с които други растения не биха се справили. Въпреки това ще ви благодари за добрата грижа с буйни зелени листа и дори може да цъфти. Аспидистра предпочита не твърде суха и не твърде влажна почва. Оставете горните две трети от почвата да изсъхнат между поливането. На места с малко светлина зелените растения се нуждаят от малко по-малко вода.

Замиокулкас

Хората наричат ​​това закрито цвете растението долар. Той е доста голям и има месести стъбла. Всеки от тях има няколко твърди листа с форма на пера (8-12 парчета). Растението може да нарасне до един и половина метра. Почти никога не цъфти у дома.

Поливането на zamioculcas трябва да бъде умерено. Това се прави само след като земята изсъхне. За напояване използвайте добре утаена вода. Ако водата остане в тавата, източете я. От септември до февруари поливането трябва да се намали. За добро развитие на цветята трябва да почистите издънките с влажна гъба. Препоръчително е да пръскате листата през лятото. Оплодете zamioculcas през пролетта и лятото. За това е подходящ специален тор за кактуси и сукуленти. Храненето спира през есента.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.