6 растения, които виреят на открити балкони и тераси през зимата

Външен балкон или тераса може да бъде красив по всяко време на годината. Повечето стайни растения се препоръчва да се носят на закрито за зимата, но има екземпляри, устойчиви на замръзване.

Хвойна

Хвойна

Това е иглолистно растение, способно да зимува в сурови условия. Дори пълното замръзване на земята в саксия не се страхува от него.

Хвойната няма специални изисквания към почвата, но все пак се препоръчва да добавите малко торф и пясък в саксията.

Не понася застояла влага, така че е по-добре да откажете интензивното поливане. Това важи особено за студения сезон, когато се препоръчва рязко ограничаване на поливането.

Ерика и Хедър

Ерика и Хедър

Тези растения отвън си приличат. Основната разлика се крие в периода на цъфтеж: хедър цъфти от август до ноември, докато Ерика цъфти от януари до юли.

Предимствата на обикновения хедър са, че когато температурата спадне, растението действително умира, но в същото време запазва декоративния си вид. Ето защо изобщо не е необходимо да се полива през зимата.

Хедър и Ерика нямат специални изисквания за качеството на почвата. Не се препоръчва обаче да се избере калциниран субстрат.

Euonymus

Euonymus

Растението е ценено заради размера си. Може да нарасне до 60 см, а ако го поставите близо до стената, след това до 2 м. През зимата еунимусът променя цвета на листата в лилаво-червен и през пролетта се връща в първоначалния си вид.

Чувства се комфортно при температура от + 18 ... -200 през лятото и около +60 през зимата. За да може еунимусът да издържи на по-тежки условия, е необходимо да поставите дървена дъска или парче пяна от пластмаса под саксията, след което да я увиете с вата заедно с гърнето. Освен това се препоръчва драстично да се намали поливането.

Cotoneaster

Cotoneaster

Това е вечнозелено пълзящо растение. След силни студове по листата му се образува бяла граница. На неговия фон червените плодове изглеждат много необичайно.

За зимуване кизилникът трябва да бъде защитен. Това се отнася не само за корените, но и за цялото растение като цяло. За това можете да използвате специална капачка или дебела хартия.

Чемшир

Чемшир

Растението може да нарасне много голямо, но може да бъде бонсай или изваяно, за да се побере на балкона.

Чемширът може да бъде разположен на открит балкон или тераса, но за това трябва да сте сигурни, че температурата на въздуха е най-малко +100.

Малки иглолистни дървета

Малки иглолистни дървета

В условията на терасата, моят открит балкон ще се чувства добре с иглолистни вечнозелени растения. Има джуджета, които са идеални за това.

Те включват кипарис или туя. Тези растения имат не само оригинален външен вид, но и приятна тръпчива миризма. Такива иглолистни дървета могат да понасят температури на въздуха до -50.

На откритата тераса може да се постави и джудже смърч. Предимството му е, че е устойчив на вятър и замръзване.

Трябва обаче да сте подготвени за факта, че смърчът на балкона ще бъде по-чувствителен от този, който е бил отглеждан на открито. Ето защо е необходимо да изберете дървена или керамична саксия, която е допълнително изолирана с нетъкан материал.

Друго растение, което е подходящо за открит балкон, е кълбовидният бор. За нея не са ужасни нито студените ветрове, нито суровото зимно слънце, нито ниските температури. Корените обаче си струва да бъдат защитени.

Такива устойчиви на замръзване растения са непретенциозни в грижите. Не можете обаче да забравите и за тях, защото всякакви цветя обичат вниманието.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.