Растения-пречистватели на въздуха от химическо замърсяване в апартамента

Стайните цветя успешно съчетават 2 важни функции: декор на помещението и пречистване на въздуха от прах и вредни примеси. Някои растителни видове обаче правят това по-добре от други.

Азалия

Тази тропическа красавица перфектно абсорбира амоняк и формалдехид. Освен това образува много красиви ярки съцветия. Единственият недостатък на културата е, че тя е изключително капризна в грижите си и само опитни цветари могат да се справят с нейното отглеждане.

Фикус

Ficus е популярен сред любителите на цветя на закрито не само заради декоративния си ефект. Почиства добре въздуха от прах и токсични съединения, които се съдържат в лепилото за тапети и пластмасовите прибори.

Фикус Бенджамин се счита за особено ценен. Тя може да се превърне в ценна декоративна култура чрез усукване на стволовете й в различни посоки, докато расте.

Филодендрон

Това растение е естествен въздушен филтър. Той абсорбира формалдехид, пентахлорофенол и други токсични съединения. Тази култура ще бъде особено полезна за тези, които имат много модерни изделия от дърво у дома. Те съдържат токсични вещества, които постепенно отравят въздуха в помещението, а филодендронът ги елиминира.

Хлорофитум

Това стайно растение е абсолютно заслужено популярно. Отглежда се не само в апартаменти, но и в училища, детски градини и офиси.

Хлорофитум повече от останалите представители на флората абсорбира въглероден диоксид, формалдехид и други токсични съединения, превръщайки ги в чист кислород. Външно това растение изглежда много просто, но необичайна висяща плантаторка ще ви помогне да го направите по-оригинален.

Бръшлян

Гъвкавите издънки и живата зеленина от бръшлян ще озарят всяко пространство. Но стойността на растението се крие и във факта, че ефективно почиства въздушното пространство.

Освен формалдехид и въглероден диоксид, бръшлянът абсорбира и бензолни пари, които се намират в различни разтворители. Освен това се препоръчва да отглеждате бръшлян в помещения, където често се образува плесен. Това растение притежава уникалната способност да елиминира спорите на гъбичките.

Хризантема

Обикновено тези цветя се отглеждат в градини, но има хибриди, които могат да се отглеждат в градски апартамент. Отглеждането на хризантеми е особено важно, ако къщата е наскоро реновирана.

Дори стаите да не миришат на боя, въздухът гарантирано съдържа трихлоретилен, който е част от много бои и разтворители. Няколко саксии с цветни хризантеми ще помогнат за насищането на стаите с чист кислород.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.