Цветя по Фън Шуй: кои растения трябва да бъдат премахнати от апартамента

Цветята в къщата са красота, уют, радост и добро настроение. Но според древното китайско учение за фън шуй, не всички растения могат да се държат в къщата. Някои стайни цветя носят заболявания, проблеми в личния живот, липса на пари за членовете на домакинството. Достатъчно е да ги премахнете, така че животът да започне постепенно да се подобрява и процъфтява.

Изкуствени цветя

Изкуствени цветя

Изкуствените цветя са често срещан декоративен елемент. Композициите от хартиени, пластмасови или материални растения изглеждат красиви и ефектни, за тях е лесно да се грижите. Достатъчно е просто да измиете праха навреме.

Въпреки практичността и необичайността на изкуствените букети е невъзможно да се държат в хол. Отрицателната и „мъртва“ енергия е присъща на неживите растения, провокирайки болезнена атмосфера в къщата. Това също води до стагнация в бизнеса.

Енергията в къщата спира да циркулира. Негативност и застой, което може да доведе до недоразумения, кавги и скандали между членовете на семейството.

Освен това изкуствените цветя подсъзнателно предизвикват асоциации с погребални венци и гробище, което не добавя положителна и здравословна енергия към дома ви.

Сухи клони

Сухи клони

Изключително нежелателно е да декорирате интериора със композиции от сухи остри клони. Това са както естествени, така и изкуствени клони. Тяхното присъствие в стаята пречи на хармонизирането на жилищното пространство.

Според ученията по Фън Шуй, острите ръбове на клоните са източник на излъчване на разрушителната енергия Ша, проникваща в къщата със своите отровени стрели. Влиянието му върху обитателите на дома е разрушително.

Стрелките Sha намаляват работоспособността на човека, обезсилват всичките му усилия. Те правят атмосферата в къщата напрегната, предизвикват агресия в домакинствата.

Сухите клони също са наситени с енергия на увяхване. Не можете да ги използвате в декора на стаята.

Сухи цветя

Сухи цветя

Също така не е препоръчително да украсявате жилищните помещения с букети от сухи цветя. Те, подобно на изкуствените растения, излъчват негативизъм и негативна енергия.

Сухото цвете някога е било жив зелен организъм, който е давал на света около нас сочна положителна Ян енергия. След увяхване или изсъхване той го загуби.

Мъртво растение е източник на тъпа енергия на Ин. Намирайки се в къщата, сухите цветя провокират стагнация в бизнеса, пречат на напредъка.

Жителите на жилища, украсени с композиция от сухи цветя, са преследвани от неуспехи в областта на работата, липса на пари.

Експертите от Фън Шуй препоръчват, когато се появят първите признаци на увяхване или изсъхване на жив букет цветя, спешно да го извадите от апартамента.

Бонсай

Бонсай

Бонсай е модерен и необичаен декоративен елемент. Миниатюрното дърво изглежда необичайно и се вписва идеално в модерен интериор. Философията на фън шуй обаче не благоприятства присъствието на този декоративен обект в жилищното пространство.

Дърво джудже, което в естественото си местообитание е трябвало да нарасне, но е било лишено от тази възможност, изкривява пространството.

Изкуството на бонсай се свежда до насилствено забавяне на нормалното развитие на растението. Миниатюрните дървета, чийто растеж е изкуствено забавен и изкривен, са източници на отрицателна енергия. Влиянието му върху домакинствата се проявява чрез стагнация в бизнеса, проблеми в сферата на труда, бедност.

Всяко ограничение на естествения растеж на растенията, които украсяват жизнено пространство (не само бонсай), води до негативни последици за неговите обитатели.

Кактус

Кактус

В списъка на стайни цветя с отрицателна енергия водещи са бодливите растения като кактуси.

Те пробиват жизненото пространство с вредните стрели на Ша. Наличието на бодливи растения в къщата възпрепятства проникването в нея и свободната циркулация на енергийните потоци Ци, което придава жизненост. Забранено е да се държат кактуси в спалнята, хола и други жилищни помещения.

Бодливите саксийни растения също имат положително свойство. Те могат да се използват като защитна бариера, която не пропуска негатива от улицата в дома.

Кактус, разположен на прозорец, от който се вижда остър ъгъл на съседна къща, ще спре потока от отрицателна енергия, който излъчва.

Строго е забранено да се държат бодливи саксийни растения близо до входната врата. Те няма да пуснат в къщата не само лоши хора, но и всичко добро, което се стреми да влезе в нея.

Щукова опашка

Щукова опашка

Сансевиерия, наричана популярно езикът на свекървата или опашката на щуката, е злощастен избор за интериорна декорация. Растението е известно с това, че е мужегон. Жените в къщите, където расте това цвете, страдат от самота.

Експертите по Фън Шуй свързват присъствието на отрицателна енергия в сансевиерията със заострената ланцетна форма на листата ѝ.

Забранено е да държите цветето в спалнята близо до главата на леглото. Това ще лиши човек от жизненост, ще провокира кавги между съпрузите. Това растение също не е подходящо за разсадник.

Допустимо е да се украсяват с щука опашка само обществени места като хотелски зали, бизнес центрове, търговски и развлекателни комплекси.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.