8 цветя, които лесно се отглеждат на перваза на прозореца до 8 март

Напоследък растенията в саксии се превърнаха в много популярен подарък, който цъфти дълго време и радва с ярки цветове. Можете приятно да изненадате жена си, сестра или майка си, ако отглеждате цветя на перваза на прозореца предварително и да поднесете необичаен букет на живо за първия пролетен празник.

Лалета

Лалетата са растения, които могат да се отглеждат почти по всяко време на годината. За да получите пролетен букет от лалета за Международния ден на жената на 8 март, можете да изберете следните сортове: Greig's, Foster's tulips, Eric Hofsier, Triumph, Keys Nelis, London, Vivex, Parade.

Когато избирате крушки, трябва да обърнете внимание на външния им вид - те трябва да бъдат кръгли, плътни и без дефекти. С тегло не повече от 25 грама и диаметър, който определя размера на бъдещото цвете, от 3,5 до 5,5 cm.

Посадъчният материал се поставя в саксии, пълни с пръст, и се съхранява на тъмно място при температура 5-9 C °, а след това 4 седмици преди желания период на цъфтеж се прехвърля в светло и топло помещение.

Зюмбюли

С много живи оттенъци, тези цветя цъфтят за празника през март, когато са засадени през януари. Луковиците с малки бели корени трябва да се заровят в саксия с плодородна почва и короната да се остави отворена.

Поставете контейнера на тъмно място с температура 4-6 C °. Ако земята изсъхне, тогава тя може да се напоява малко, като се опитва да не мокри разсад - те могат да изгният. Когато зелените листа, които се появяват, са 4-6 см, саксията трябва да се постави на хладен прозорец. Яркото пролетно слънце и редовното, умерено поливане ще помогнат на цветните метлички да цъфтят върху здрави стъбла.

Минзухари

Тези цветя са много нежни и цветовата им гама е много разнообразна. Пъпките са едноцветни, петнисти, двуцветни или подобни на ивици. Растителните луковици се държат в изба или в хладилник при температура 3-9 C ° от 20 дни до месец.

От засаждането до цъфтежа на минзухара минават 70-90 дни. За да получите красив букет минзухар в саксия за Деня на жената, трябва да засадите луковиците през първата половина на декември. Когато засаждате в контейнер, е необходимо да се гарантира, че разсадът не се допира един до друг или стените на саксията - стъблото може да расте криво.

Поставете саксията с разсад на хладно тъмно място, изчакайте кълнове с височина 5 см и ги изведете на светло. През този период трябва да се опитате да поддържате температурата в помещението не по-висока от 20 ° C.

Иглики

Primula е миниатюрно цвете с разнообразие от цветове. Растението е много популярно в домашното градинарство. За да представите тези цветя на 8 март, трябва да засадите разсад или резници от майчините храсти в подготвена и оплодена почва.

Трябва да съхранявате кълновете на хладно място - в оранжерия или мазе при температура от 5 до 8 ° С. През февруари игликата трябва да бъде преместена на място с добро осветление и повишена температура - до 18 ° C.

Цъфтежът ще започне след две седмици. Ако растенията се грижат правилно, те ще цъфтят дълго и обилно.

Момина сълза

За да подарите букет цъфтящи момина сълза на празник през март, трябва да започнете с подготовката на посадъчен материал - корените, събрани през предишния сезон.

В началото на февруари те трябва да бъдат накиснати във вода с температура 35-40 C ° за 12 часа, съкратени и засадени в саксия с почва, така че пъпките да се издигнат над земята с около 1,5 см. По-нататъшното развитие се осъществява на тъмно. Обикновено момина сълза цъфти на 23-25 ​​дни.

Амарилис

От засаждането до цъфтежа на амарилис средно са необходими 6 до 8 седмици. Във всяка саксия се засажда по една глава лук. Горната му част трябва да се издига над земята.

За образуването на яйчниците са необходими добро осветление, комфортна температура (около 25 C °) и често, но умерено напояване - почвата трябва да е леко влажна. След появата на пъпките можете да поливате по-обилно.

Форзития

Можете да създадете атмосфера на пролет и почивка с помощта на цъфтящи клони на форзиция. Едногодишните издънки с дължина 40-50 см се отрязват от летния храст и се поставят в топла (около 30 ° C) сладка вода десет дни преди празника.

След 4-5 дни бъбреците се събуждат. И на десетия ден нежните цветя започват да цъфтят. Растението е покрито с живописен слънчев облак.

Хризантеми

Следните видове хризантеми са подходящи за отглеждане в домашни условия: храстови, китайски, индийски, корейски, зембла, аврора, снежен елф, розова каскада и микс.

Всички сортове имат различни периоди на отглеждане - от 6 до 15 седмици. Растението се нуждае от много светлина, за да расте добре. Цветята се чувстват чудесно до прозорците, насочени към източната или западната страна.

Домашната хризантема е къс храст, защото за отглеждането й се използват лекарства, които забавят растежа. За засаждане се използват издънки с дължина 7-10 см, които се засаждат в земята, смесена с пясък.

След 14-20 дни при температура от 15 до 17 ° C, резникът се вкоренява. За да цъфти хризантема, трябва да се осветява за 8-10 часа на ден. Яркото слънце и редовното поливане ще направят цъфтежа много дълготраен.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.