Защо откраднатите растения се вкореняват по-добре у дома

Съществува мнение, че растенията не могат да се приемат като подарък - трябва да ги купите или откраднете. Той се допълва от знака, че откраднатото растение се вкоренява по-добре от закупеното. И тъй като има признаци, значи има причини за появата им. Нека се опитаме да намерим тези причини.

Силно кълнове

Цвете от магазин преминава дълъг път от оранжерията до перваза на прозореца ви и няколко пъти преминава през сериозни изпитания: преместване, промяна на микроклимата, презасаждане, промяна на състава на почвата. След като влезе в къщата на новия собственик, заводът отново трябва да се адаптира към новия режим.

Поради личните си качества и знания, всеки човек има различна представа за това какво е добра грижа за цветята. Единият оставя нов домашен любимец за дълго време без надзор, докато другият полива и тори без мярка. В резултат на това шансовете за оцеляване в складовите растения, вече отслабени от всички стресове, не са толкова големи.

Що се отнася до някой друг вендинг завод, той вече е болен и адаптиран към околните условия. Вземайки кълно от него, вие веднага носите плячката вкъщи, за да я засадите в добра почва на постоянно място. Изрезките все още нямат корени и няма да се налага да ги наранявате по време на трансплантацията, както е в случая със закупената.

Всъщност ново растение изпитва много по-малко стрес от онези, които са отишли ​​в магазина си, което означава, че жизнеспособността му е по-висока. И ако стъблото все още се е вкоренило и оцеляло, тогава с подходящи грижи ще се покаже още по-добре.

Цъфтящо растение

Друга причина може да е, че ни привличат обилно цъфтящи, силни, здрави растения, с цели симетрични листа, без подозрителни петна и изобщо не такива с изсъхнали, пожълтели или паднали листа, лош цъфтеж и изкривен ствол.

Малко са хората, които ще изберат закърнели и болни издънки, които да растат у дома. Ако човек реши да открадне кълнове от цвете, което му харесва, тогава той ще избере най-силния и здрав.

Важен факт е, че обикновено се оказва кражба на растение, което отдавна и успешно се е адаптирало към местния климат. За екзотичните растения се създават определени условия и към тях не се допускат любопитни хора.

Така се оказва, че откраднатото „просто“ цвете ще расте по-бързо и по-добре от, например, закупено от тропически гори. Но дори опитът да е неуспешен и откраднатото растение не оцелее след грижите ви, никой няма да знае за вашето фиаско.

Признаци

Не е тайна, че растенията чуват, усещат вибрации, могат да обменят химически послания и всяко от тях има свой собствен енергиен резерв.

Някои хора вярват, че като възлагаме големи надежди на цвете, ние му отнемаме енергията. И като му даваме любовта си точно така, а не в замяна на плътна корона или буйни цветове, ние споделяме своята енергия.

Всеки от нас има своя собствена визия за красота и човек няма да „заеме” всички растения подред, а ще избере само това, което наистина му е харесало. Това означава, че той ще вложи малко от енергията си в откраднатото копие. Той ще инвестира, а не ще го отнеме, защото ще бъде лесно да се свърже с процеса на засаждане и напускане, без да се изграждат големи очаквания. В края на краищата, ако това кълно не се адаптира, винаги можете да „вземете назаем“ друго.

Освен това се смята, че като правите тайно цветна издънка, докато собственикът не я види, не карате собственика да изпитва съжаление, че сте развалили растението му. Или чувство на алчност, че отнемате парче от ценното му въображение.

Дарените растения получават прекомерни грижи, за да не обидят дарителя, закупените - надценени очаквания поради изразходваните пари, а откраднатите - спокойно и равномерно отношение, което позволява на растението да изразходва цялата си енергия за своето развитие.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.