Ние украсяваме банята с влаголюбиви растения

Стайните цветя могат да оживят всяка стая. Банята не прави изключение. Липсата на пряка слънчева светлина не се счита за смъртна присъда за растенията. Много от тях се справят добре при изкуствено осветление. Основното условие е културата да обича влагата и да не се страхува от сянка.

Алое вера

Популярното растение се справя добре в лошо осветени бани. Освен това може да се използва за бързо заздравяване на драскотини, леки изгаряния, ухапвания от насекоми и за борба с тежки настинки. Алое може лесно да се отглежда от неопитни градинари, защото е доста упорито и трудно може да бъде разрушено.

Платизериум

Поради външния си вид Platitzerium много прилича на еленовите рога. Поради това той често се използва за украса на интериора на апартамент.

Основното предимство на растението е, че то обича силната влажност. Поради тази причина Platiterium е отличен за декорация на баня.

Струва си да се има предвид, че това цвете е много непретенциозно в ежедневните грижи, но се нуждае от осветление. Ако стаята няма прозорец, тогава изкуствените източници на светлина могат да решат този проблем.

Бамбук

Бамбукът е най-бързо растящото растение на планетата. Този факт трябва да се помни добре, ако се използва като декорен елемент за стая. Има методи за контрол на растежа на растенията. Експертите препоръчват създаването на разнообразие от уникални бамбукови дизайни.

Растението не може без светлина. Поради тази причина той трябва да осигури допълнително осветление, което да съответства на останалите цветове в стаята. Специализираните осветителни тела са оборудвани със сини и червени елементи. За разлика от обикновените лампи, които се използват в апартамент, те могат да горят дълго време и не отделят голямо количество топлина, което е вредно за бамбука.

Кръстникът на Роули

Когато човек иска да закупи непретенциозно растение за отглеждане в една стая, тогава той трябва да разгледа по-отблизо земната трева. Не изисква внимателна поддръжка. Това необичайно растение се вписва добре във всеки интериор. Той виси красиво от краищата на саксия или висяща сеялка. Зелената му зеленина много прилича на огърлица от мъниста. Поради тази причина понякога се нарича „низ от перли“.

Подземната трева е доста непретенциозна към условията на задържане, поради което е отлична за развъждане в банята. Експертите казват, че това растение е леко токсично. Поради тази причина си струва да откажете да го държите в апартаменти, където живеят домашни любимци или малко дете.

Сансевиерия

Това цвете често се нарича език на свекърва. Известен е като добър пречиствател на атмосферния въздух.

Растението не се нуждае от много вода и осветление за комфортен престой. Често се използва като декоративен елемент в апартаменти и на открито. За да го отглеждате, не са ви необходими специални знания и много свободно време. Sansevieria може да издържи най-небрежното лечение и се развива бързо в банята.

Папрат

Сега папратите растат почти навсякъде. Те са придобили популярност благодарение на факта, че имат красив външен вид и не изискват внимателна поддръжка.

Растението бързо се вкоренява в банята.Високата влажност и изкуственото осветление ще го накарат да се чувства комфортно, за да може да расте и да се развива бързо. Необичайните листа гарантират, че стаята винаги изглежда светла.

Хлорофитум

Растението възвръща голяма популярност поради лекотата си на грижи и появата на листата си. За да поддържа хлорофитума здрав, пресните издънки трябва да се отстраняват постоянно. По този начин той няма да може да загуби формата си. Растението перфектно почиства околния въздух от вредни елементи. Поради тази причина си струва да растете в банята.

Орхидея

Много орхидеи с висококачествено и дългосрочно осветление могат да се превърнат в уникална декорация на стаята. В природата те растат в тропическите гори по клоните на дърветата и имат въздушни корени. Банята е идеалното място за живот за тези растения.

Стайните растения могат драстично да променят вида на банята. Те ще го направят по-ярък и уникален. Човек в такава стая ще се чувства комфортно и винаги ще бъде в добро настроение.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.