Орлови нокти: име и описание на сортовете, техните снимки

Там, където расте орлови ноктиОрлови нокти има невероятни лечебни свойства. Това зрънце уверено разширява местообитанието си всяка година. Фермерите и градинарите го обичат. Малък храст, открит в градините на животновъдите. Освен това развъдните институти продължават да радват с нови отглеждани сортове, които се вкореняват добре във всеки регион.


Бери предимство

горски плодове има редица неоспорими предимства:

 1. Отлична зимна издръжливост. За повечето сортове температурите от 50 градуса под нулата не са заплаха. Дори ако растенията са били засегнати от измръзване, те са склонни да се възстановяват бързо. Освен това те радват с вкусни и ароматни плодове, докато други храсти губят почти цялата си реколта.
 2. Продължителност на плододаването. Това е един от най-плодородните храсти. Дългият период на живот позволява плодовете да се произвеждат в продължение на 25-30 години.
 3. Реколтата от орлови нокти винаги е търсена на всеки пазар. Дори от най-малкото парче земя могат да се берат много плодове.
 4. Плодовете орлови нокти узряват много бързо. Орлови нокти е бързо растяща култура. Някои сортове могат да зарадват с плодове през първата година след пресаждането.
 5. Плодовете могат да се берат в момент, когато ягоди и малини тепърва започват да цъфтят.

Орлови нокти е на разположение за всеки летен жител. Почти всички сортове са много устойчиви на вредители и много болести... Не изисква специални грижи. Не е необходимо храстът да се третира с различни химикали. Плодовете могат да се консумират дори от малки деца.

Най-популярни сортове

Дългоплодни орлови нокти

Сорт с необичайно име се характеризира с:

 • храстът не расте много бързо;
 • клоните на орлови нокти са тънки, разперени, имат слаби лилави издънки;
 • сините плодове се отличават с удължената си форма и имат ярък освежаващ вкус.

Храстът започва да дава плодове рано. Реколтата узрява в средата на май... Този сорт е ценен заради добрата си зимна устойчивост на студ. Той не е засегнат от такова заболяване като брашнеста мана... Може да се засажда на частична сянка, почва с различен състав. Характерно е също така, че плодовете не се ронят, за разлика от други сортове.

Орлови нокти

Описание на сорта

Според степента на зрялост на културата, тя принадлежи към средно късни сортове. Има редица от следните характеристики:

 • Орлови нокти в градинатахрастът е висок за обичайния си растеж, има овална корона;
 • листата са тъмнозелени, кръгли овални;
 • годни за консумация плодове с наситено син цвят, с тегло почти 1 g;
 • плодовете остават на храста за дълго време до прибиране на реколтата;
 • плодовете имат сладко-кисел вкус, имат лека горчивина;
 • от един храст могат да се съберат около 3 кг реколта;
 • градинарите избират за добра устойчивост на замръзване и вредители;
 • от събраните плодове, можете да готвите конфитюр, да затваряте компоти за зимата;
 • в допълнение към плодовете, храстът участва в озеленяването на градинския парцел.

Берел по-добре да се засажда през есента или началото на пролетта.

Орлови нокти синя птица

В интернет често можете да намерите снимки от този сорт и това не е случайно. Поради високия си добив и отличната зимна издръжливост, той е много популярен сред любителите на орлови нокти. Продавачите често заблуждават купувачите и продават съвсем различен сорт под прикритието на синя птица. За да избегнете инцидент, по-добре е да прочетете описанието.

Какво са характеристики на сорта синя птица:

 1. Ядливи сортове орлови ноктиИзненадващо, ранното узряване на плодовете.
 2. Бушът почти никога не е засегнат от вредители. Сортът не е податлив на различни заболявания.
 3. Плодовете практически не се ронят.
 4. Изисква опрашители.
 5. Издънките са пропуснати, а формата на храста не е много разпространена.

Цветът на плодовете е черен с лек син оттенък. Формата на плода е овална. Те са не само сладки на вкус, но също така имат деликатен и приятен аромат. Но сортът изисква специално място в градината. Пощата трябва да съдържа всички необходими компоненти за добър растеж и узряване на плодовете. Мястото трябва да е слънчево и защитено от вятъра. Дренажна система почва ще осигури на храста добра реколта. Ако няма достатъчно влага, тогава синята птица започва да хвърля плодовете си. Ето защо, в особено горещо време, трябва да помислите за допълнително поливане на този сорт.

Орлови нокти гурме

Снимка на орлови нокти потвърждава факта на добро плододаване. Освен това е ранен плодотворен сорт.

Характеристики на сорта:

 • храст със средна височина, компактен размер;
 • характерната форма на короната е овална;
 • листата също са овални, яркозелени, плътно разположени по леторастите един към друг;
 • плодовете са сочни, плътни, сладко-кисели без горчивина;
 • средно проливане на плодове;
 • добър добив - от 2 до 3 кг на храст;
 • орлови нокти от този сорт не се страхува от студове и болести;
 • плодовете могат да се консумират пресни или преработени за по-нататъшна употреба;
 • храстите играят ролята на жив плет на мястото.

Чародейка орлови нокти

Сортът орлови нокти се характеризира с ранен период на узряване. Плодовете са много големи, десертни на вкус, освежаващи добре. Кожата е тънка, почти не се усеща. Самите плодове, в резултат на узряването, започват да се рушат на земята. Сортът толерира добре суша, така че може безопасно да се засажда в регион с горещ климат. Буш има компактни размери, расте слабо. Достига височина 1,5 м. Издънките са тънки и увиснали. Тъмнозелените листа са овални и могат да бъдат повредени от листни въшки и всякакви смучещи насекоми. Обикновено този сорт се отглежда за преработка. Орлови нокти изглежда страхотно с рози и лешникови храсти в градината.

Ползите от орлови нокти за хората

 1. Отглеждане на орлови ноктиОрлови нокти е ценен за уникалния вкус на плодовете. Всеки сорт има различен вкус. Някои имат пикантна горчивина, други са много сочни, трети без горчивина.
 2. Плодовете орлови нокти узряват по-рано от всички останали, от средата на май до началото на юни. Но към днешна дата животновъдите са успели да разработят сортове, които продължават да дават плодове до края на лятото. Добрата грижа в същото време се крие в навременната реколта.
 3. Плодовете са подходящи за консумация в прясно състояние. Те могат да бъдат замразени за зимата, изсушени. Покрийте компоти, сокове, консерви, мармалади и сладко. Някои гастрономи се опитват да направят добро вино от плодовете, което по вкус не отстъпва на класическото грозде.
 4. Всеки сорт орлови нокти се характеризира с издръжливост. Растението е непретенциозно в грижите. Регистрирани са случаи на плододаване от 10 до 60 години. Устойчивостта на замръзване на орлови нокти е гаранция, че храстът няма да умре при температура от 50 градуса под нулата.

Средна орлови нокти започва да дава плодове на възраст от 3 години... От един храст от орлови нокти можете да съберете около 3 кг плодове.

Вероятно единственият недостатък на орлови нокти е, че в резултат на узряването плодовете веднага започват да падат. Кожата им е много тънка, така че се спуква, когато се удари в земята. Зрънцето е повредено. Но дори и от минус, можете лесно да направите плюс. Ако следите храстите и прибирате навреме, всичко ще се оправи.

Орлови нокти и неговите разновидности
Описание на растението орлови ноктиОрлови нокти ядлива синя птицаКак да отглеждаме орлови ноктиОрлови нокти зрънцеЯдливи орлови ноктиДобър ли е орлови нокти за хоратаПолезни свойства на орлови ноктиВреден ли е орлови ноктиКакви сортове орлови нокти са годни за консумацияКак расте орлови ноктиОрлови нокти зрънцеОрлови нокти от сини плодовеРастителни видове орлови ноктиСини сортове орлови нокти

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.