Животните като лек за депресия: домашен любимец на крокодил

Депресията е болест, която все повече се разпространява в съвременния свят. Лекарите в САЩ вярват, че животните могат доста да помогнат на хората в борбата с емоционални и психологически проблеми и дори да „предписват” комуникация с тях на своите пациенти.

Сега, за лечение на депресия, можете да помолите Вашия лекар да Ви предпише ... крокодил, бухал или пиле. Но само ако живеете в Съединените американски щати. Именно там напоследък пациентите, страдащи от депресия, могат да се обърнат към своя лекар с молба да „предпише животно“ за облекчаване на болестта. И списъкът с животни, които болните искат да имат, става все по-широк.

Ако в началото на въвеждането на тази практика ставаше дума за кучета, котки и други „класически“ животни, сега исканията на пациентите стават все по-екзотични. Някой иска пуйка, някой магаре, а някой избира много сложно „лекарство“.

Един Джон Хейни от Пенсилвания например пожелал да се сдобие с алигатор, за да облекчи депресията си. "Лекарството" се нарича Уоли и е официално признато като емоционална подкрепа за собственика му. Грижите за Уоли, казват лекарите, имат благоприятен ефект върху психологическото състояние на Джон, той ходи, играе и говори с неговото "лекарство" и животът става по-забавен.

За съжаление депресията е доста често срещано заболяване, което се превръща в социален проблем в много страни и търсенето на решение продължава.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.