Зеле

12 съвета за отглеждане на здрави и здрави зелеви разсад
Бялото зеле е вкусен и здравословен зеленчук, който е популярен сред руските летни жители. За да получите богата реколта, първо трябва да отгледате здрави разсад в дома си. Полезни съвети ще ви помогнат с това. Прочетете още
Как да засаждаме зеле за разсад: засяване на семена и грижи за разсад

Зелето е любим зеленчук на нашата трапеза. Разнообразието от сортове позволява целогодишно включване на витаминни ястия със зеле в менюто. Въпреки това, екологично чисти продукти могат да бъдат получени само от вашата собствена градина, познавайки технологията на отглеждане на тази зеленчукова култура. Добивът на зеле до голяма степен зависи от качеството на разсад.

Брюкселско зеле: сортове за отглеждане на открито, засаждане и грижи

Брюкселското зеле е култура, която съдържа голямо количество минерални соли, протеини и витамини. На вкус е по-нежен от бял, затова се използва в диетична храна за приготвяне на супи и гарнитури. Тази ценна и полезна култура може да се отглежда в лятна вила.

Невероятно pak choy зеле: описание, сортове, засаждане, особености на отглеждане и съхранение на култури

Зелето Пак-Чой е традиционно за Китай, отглежда се в тази страна от хиляди години. Напоследък екзотичната култура печели заслужено място на нашите маси. Отглеждането му не е трудно, пакет-хой е рано узряващ и невзискателен към плодородието на почвата, докато има добър вкус. Белите месести дръжки наподобяват аспержи или манголд, докато зелените листа са подобни на спанака.

Как да отглеждаме китайско зеле на перваза на прозореца: сортове, засаждане, бране и характеристики на грижите
китайско зеле

Пекинското зеле се появи на руския пазар сравнително наскоро, но престана да бъде екзотика. Привържениците на здравословното хранене с удоволствие го включват в диетата си. По отношение на състава пекинското зеле по нищо не отстъпва на бялото зеле, съдържа голямо количество протеини, цял набор от витамини и минерални соли. Нищо чудно, че в Поднебесната империя се смята за източник на дълголетие. Основното предимство на зеленчука е способността да поддържа полезните си свойства през цялата зима. Пекинското зеле е вкусно под всякаква форма: кисело, кисело зеле, осолено и, разбира се, като част от зеленчукови салати. Нежните зелени листа придават пикантност и изтънченост на всяко ястие. Той е особено необходим през зимата и началото на пролетта, когато човешкото тяло има такава нужда от свежа зеленина. Тази годишна зеленчукова култура има кратък вегетационен период от не повече от 2 месеца и може да се отглежда през цялата година.