Картофи

Картофи със семена: как да отглеждате супер-елитна култура
Картофени грудки

Често ни натъжава лошата реколта от картофи. Понякога ръцете ви се отказват, мислите си: защо всичко това, по-добре да отида до магазина и да купя това, от което се нуждаете. Но през пролетта съмненията се разсейват, изглежда, че тази година реколтата със сигурност ще угоди. Опитайте да експериментирате с отглеждане на картофи от семена. Разбира се, този процес е трудоемък и продължителен. Но резултатът си заслужава.

Отглеждане на зеле от броколи: сортове, снимки
Броколите са вид средиземноморско зеле, което се различава от своите роднини по своята простота. Този продукт е бил популярен дори сред древните римляни, които са го използвали за приготвяне на различни ястия преди повече от 2000 години. Американците също не го пренебрегнаха, превръщайки го в артикул за износ.Как да отглеждаме броколи
Картофи Романо - описание на сорта
Не е тайна, че такъв продукт като картофи се отглежда от човечеството от няколко хиляди години. Но той се появява на европейския континент едва през 16 век и е донесен от Южна Америка през 1551 г. от испанския географ Сиеза де Леон при завръщането му от експедиция в Перу.Всичко за картофите Романо
В Русия беше забранено да се отглеждат картофи на личен парцел: на кого и защо? Разбиране на новия закон!

Не толкова отдавна местните средства за масова информация разбъркаха новината: летни жители и градинари любители ще получат забрана за отглеждане на картофи в Русия от семена, събрани по-рано със собствените си ръце. Медиите съобщиха, че сега градинарите ще трябва да купуват изключително сертифициран посадъчен материал, документите за който могат да бъдат проверени по всяко време от специална комисия, а при липса на документи летен жител може да бъде глобен. Но наистина ли е така?

Картофена струпясване - видове и методи за контрол

Картофената струпея е особено неприятно гъбично заболяване. Засегнатата област най-често са грудки, по-рядко кореновата система и подземната част на стъблото страдат от това заболяване. Има няколко вида краста, в зависимост от това, методите за справяне с нея ще се различават.