В Русия беше забранено да се отглеждат картофи на личен парцел: на кого и защо? Разбиране на новия закон!

Не толкова отдавна местните медии бяха развълнувани от новината: летни жители и градинари-любители ще получат забрана за отглеждане на картофи в Русия от семена, събрани по-рано със собствените си ръце. Медиите съобщиха, че сега градинарите ще трябва да купуват изключително сертифициран посадъчен материал, документите за който могат да бъдат проверени по всяко време от специална комисия, а при липса на документи летен жител може да бъде глобен. Но наистина ли е така?

Забрана за отглеждане на картофи в Русия: каква е същността на ограниченията

Забрана за отглеждане на картофи Русия

Забраната за отглеждане на картофи в Русия ще доведе до глоби

Информацията за изменение на член 10.12 от Кодекса за административните нарушения на Руската федерация и особеностите на прилагането на новите му разпоредби предизвика бурен резонанс сред населението. В съответствие с нововъведенията на гражданите е забранено да отглеждат картофи и други зеленчуци, както и плодове и плодове от засяване на суровини, независимо събрани от миналогодишната реколта, на собствените си дачи. Законът за забрана на засаждането на картофи обаче не важи за всички.

Причината за забраната е оправдана от появата на заплаха от замърсяване на почвата с различни вируси, които могат да съдържат нездравословни семена, което е потенциално опасно за близките участъци. Безопасността на околната среда може да бъде гарантирана само чрез сертифицирани суровини за засаждане, потвърдени от съответните документи. Липсата на такава хартия, съгласно закона, забраняващ засаждането на картофи със собствени семена, се счита за административно нарушение, което се наказва с глоба от 300 до 500 рубли.

Каква е причината за вълненията на летниците и селяните

Картофена кофа

Картофите за засаждане от любители градинари са домашно приготвени, а не закупени

Законодателните иновации сериозно тревожат руските летни жители и градинари, тъй като използването на съществуващите семена е често срещана практика за повечето от тях, което ви позволява значително да спестите от годишната покупка на нови суровини и доставката им в страната. Забраната за засаждане на картофи в запасите им ще доведе до много паника. Според новите правила подобни действия водят до масивни санкции.

Прилагането на тези регулаторни нововъведения поставя под съмнение целесъобразността на засаждането на най-популярната зеленчукова култура за летен жител, който притежава малък парцел.

Отглеждане на картофи за лични нужди и за търговски цели: разяснения на Роселхознадзор

Картофи в ръце

Отглеждането на картофи за лична употреба няма да доведе до административни наказания

Предвид масовото вълнение, причинено от измененията в Кодекса за административните нарушения на Руската федерация, служителите на Роселхознадзор коментираха измененията в Кодекса за административните нарушения на Руската федерация и донякъде изясниха процедурата за тяхното прилагане.

Все още е възможно руснаците да отглеждат картофени култури. Законодателните нововъведения относно използването на изключително сертифицирани семена не се отнасят за летни жители и градинари, които засаждат селскостопански продукти за лични потребителски нужди. По този начин частните летни жители и жителите на селските райони не са заплашени от глоби поради липса на документи за посадъчен материал.

Донякъде различни норми на отговорност са предвидени за онези собственици на земи, които отглеждат картофени култури с търговска цел, т.е. В съответствие с обясненията към член 10.12 от Кодекса за административни нарушения на Руската федерация, продавачите на реколтата на пазара на храни са длъжни да използват само онези семена, които са преминали екологично сертифициране, както е видно от съответните документи. Летните жители, които продават самостоятелно отгледани продукти, трябва да представят документи за засаждане на суровини по искане на инспекционните органи. При липса на такива документи нарушителят ще бъде наказан.

По този начин прилагането на нови регулаторни изменения на Кодекса за административните нарушения на Руската федерация по никакъв начин няма да засегне процедурата за отглеждане на земеделски култури от обикновените летни жители и градинари. На свой ред новият закон задължава продавачите на картофи и други зеленчукови култури да следят за спазването на отглежданите продукти с всички екологични стандарти.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

3 коментара

  1. АватарПавел
  2. АватарНадежда Цигвинцева

   Сертифицирани картофи, които по дяволите знаят къде и как са израснали, както и всичко останало, нека бюрократите да ядат. Ами те мечтаят да живеят вечно, но по някакъв начин ще ям от моя сайт. От което второто поколение консумира зеленчуци. Всички са живи и здрави. И който е умрял, така и собствената му смърт, от старост. И не от някаква инфекция или болест там. Ниско уважавани бюрократи от всякакъв вид и ранг, вие сте в пълна глупост пред хората си. Тъй като вие не се самоусъвършенствате, а корумпирате и унищожавате. По всякакъв възможен начин.

  3. АватарЙ. Офанарелов

   Вземащите подкупи от SES забраниха животновъдството и сега също не могат да се засаждат картофи.

   Всичко е забранено за всички завинаги.

   Сега трябва да забраним на служителите, да ги глобим и да ги застреляме.

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.