Краставици Кураж F1: описание и характеристики, особености на отглеждане, рецензии на градинари

Краставица Kurazh F1 е един от най-популярните сред градинарите на ранно узряващи партенокарпични хибриди от краставици с пакетно разположение на яйчниците, създадени от руски животновъди специално за нашите условия.

Краставичен хибрид Kurazh F1 - изключително постижение на руските животновъди

Kurazh F1 е един от най-добрите партенокарпични краставични хибриди, създадени от руската земеделска фирма "Gavrish" и следователно идеално адаптирани специално за руските почвени и климатични условия.

Този ранно узряващ хибрид дава плод след 40-50 дни след поникването. Първоначално е бил предназначен за филмови заслони, но дава плодове успешно на открито.

Плодовете са зелени, леко ивичести, с голям брой грудки и бели бодли. Краставиците тежат 100-130 грама и достигат 11-15 сантиметра дължина и 4-5 сантиметра в диаметър. Те са много вкусни, универсални, подходящи за салати, мариноване и ецване.

Под филма реколтата достига 16-18 килограма краставици от всеки квадратен метър от оранжерията, на открито до 10-12 килограма на квадратен метър.

Растенията са енергични, с неограничен растеж, умерен брой листа и средно разклонение. Те образуват предимно женски цветя, подредени на гроздове. Хибридът Kurazh F1 е партенокарпичен и не се нуждае от опрашване.

Краставица Кураж F1

Краставици Kurazh F1 имат яйчници на гроздове

Courage F1 е авторски хибрид от краставици, създаден от Gavrish. Семената му не се произвеждат от други земеделски предприятия. Следователно е необходимо да закупите семената на този хибрид само в оригиналната опаковка на производителя "Gavrish", всички останали са фалшиви.

Краставици Кураж F1 на видео

Краставици Кураж F1 от Гавриш - видео

Характеристики на засаждане и отглеждане на краставици Kurazh F1

Можете да посеете краставици Kurazh F1 у дома в отделни чаши или торфени саксии за разсад или веднага на постоянно място в оранжерия или под временен филмов заслон. Дълбочината на засяване при сеитба е 2 сантиметра.

Краставица за разсад

За да не се повредят корените по време на трансплантацията, краставиците за разсад трябва да се засяват в отделни чаши

Марковите авторски семена на краставици Kurazh F1 имат сто процента кълняемост, така че те трябва да се засяват едно по едно, без резервни копия за безопасност и без допълнителна обработка преди сеитбата.

Оптималното време за сеитба за разсад е около месец преди засаждане на постоянно място. В оранжерия или под филм можете да посеете семена и да засадите разсад:

  • в Урал и Сибир - от края на май,
  • в централна Русия - от средата на май,
  • в южните райони - от средата на април.

Кацането на открито място без подслон е допустимо само след пълния край на възможните слани, за средната лента - не по-рано от началото на юни.

Краставиците Kurazh F1 са по-продуктивни, когато се отглеждат на решетка, която е направена на около два метра височина. Разстояния при кацане:

  • 1 метър между редовете,
  • 40-50 сантиметра между растенията в един ред.

Докато растенията растат, те са вързани за решетката с мек канап.

Краставици Кураж F1 на решетка

Краставици Kurazh F1 дават плодове по-добре на решетка

Краставиците Kurazh F1 се отличават с буйния си растеж. За да не се образува непроницаема джунгла, растенията трябва да се наблюдават редовно и всички странични клони над третия - петия лист трябва да се прищипват своевременно.

За успешен растеж и плододаване краставиците Kurazh F1 се нуждаят от редовно поливане с топла вода, при горещо сухо време - ежедневно в кофа с вода на квадратен метър. При липса на влага този хибрид може да образува горчиви плодове. Веднъж седмично към водата за напояване се добавя течен комплексен тор "Идеал" или "Гигант", съгласно инструкциите за приготвяне, обикновено в размер на 1 супена лъжица тор на 10 литра вода.

За да могат краставиците Kurazh F1 да покажат напълно своята потенциална продуктивност, всеки ден бране на заложените краставици, предпазвайки ги от обрастване, възпрепятствайки образуването на нови пъпки.

Плодови краставици Кураж F1

За максимален добив, берете краставици всеки ден.

Краставиците Kurazh F1 имат сложна устойчивост срещу всички основни болести на тази култура, поради което не се нуждаят от никакви защитни химически обработки.

Засаждам хибрида Courage F1 почти всяка година, вече повече от десет години. Много съм доволен от тези краставици, те са вкусни, плодови и не боледуват. Използвам прясна и за ецване, винаги хрупкава.

Отзиви

От трета година отглеждам краставици в оранжерия. Опитах различни сортове - холандски, руски, украински. В момента съм много доволен от краставиците "Кураж F1". Самоопрашен хибрид. Тъй като за първи път не бях сигурен за този сорт, засадих общо 100 броя. Степента на кълняемост е 100% на третия ден. След 2 седмици разсадът вече се открояваше прилично сред другите сортове краставици.

Мария29https://otzovik.com/review_118066.html

От няколко години засаждам любимия си хибрид Courage. Привърженик съм на самоопрашени краставици, такива краставици не се влияят от лошо време, дори ако вали или е студено, яйчниците пак ще бъдат. Следователно тези краставици могат да се отглеждат както на открито, така и на закрито. Смелостта се самоопрашва. Дава 100% реколта, има много краставици, благодарение на големия букет от яйчници на основния издънки, той дава плодове от началото на лятото до късната есен до самата слана. След бране на краставици в синусите започват да се образуват нови яйчници.

Foxi1502https://ireкоменnd.ru/content/na-moem-uchastke-ogurets-kurazh-zamenil-vse-gollandskie-sorta

Засаждам смелост повече от 5 години. Хибридът е много стабилен по отношение на добър добив, устойчивост на болести и неблагоприятни метеорологични условия и дългосрочно плододаване. Расте много мощно, пасинките трябва редовно да се прищипват, в противен случай ще има гора от листа и малко плодове. Добър в детайлите. Прясното също върви добре, но по вкус отстъпва на опрашваните от пчелите и салатите сортове / хибриди. Една от най-ранните краставици на моя сайт.

iljahttp://www.tomat-pomidor.com/forums/topic/3075-%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%B6-f1/

Засаждаме краставици "Кураж F1" в продължение на три сезона. От добрите страни на този хибрид трябва да се отбележи, че плодовете не израстват дълго време и съответно могат да се използват за осоляване бавно, без да се притеснявате, че утре ще пораснат още две кофи и ще има леха на гигантски обрасли негодни за консумация краставици. Няма специални проблеми с отглеждането, необходимо е само поливане, за предпочитане ежедневно, особено при сухо време, в противен случай този хибрид може да има малко горчив вкус, точно от подводни води. Краставиците имат добър вкус, аромат също, съветвам всички.

Трастусhttps://otzovik.com/review_1920325.html

С подходяща селскостопанска технология и редовни грижи, краставицата Curage F1 със сигурност ще ви благодари с обилна реколта от красиви и вкусни краставици.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.