Цариградско грозде

Пролетна резитба на цариградско грозде: формирането и подмладяването на храста

Царевицата е храст, състоящ се от множество стъбла, които достигат височина един и половина метра. Това растение започва да дава плодове на 2-3-та година след засаждането, от 5-7-та година започва периодът на пълно плододаване. При правилна грижа добивът от цариградско грозде не намалява в продължение на 30-40 години.

Сортове цариградско грозде: класификация, устойчивост на болести, характеристики и характеристики

Екскурзиите в историята на появата на цариградско грозде обикновено са забавни и информативни. Но не по-малко интересно е да разглеждате всеки сорт поотделно, да идентифицирате неговите предимства и недостатъци, за да засаждате и растете във вашата градина.

Цариградско грозде: методи за разплод и тяхната ефективност

Царевицата, превърнала се в постоянни обитатели на частни парцели, както всяка друга култура, се нуждае от грижи. Важността на достатъчното поливане, навременното плевене и разрохкване на почвата и правилното торене е от съществено значение. Но когато засаждате цариградско грозде, струва си да запомните, че с течение на времето може да се наложи да умножите този храст.

Цариградско грозде: място за засаждане, подготовка на ями и разсад, схема за засаждане и инструкции за засаждане

Веднага след като цариградското грозде бъде засадено: с разсад, изкопан от детската стая или закупен в пакет, с вкоренени резници или възрастни храсти. В повечето случаи технологията за кацане остава класическа.

Цариградско малахит: заслужена техническа степен

Наскоро цариградското грозде беше наречено северното грозде: това е студоустойчива култура, растяща в по-голямата част от територията на Русия. Напоследък се появиха многобройни нови сортове, сред които има такива без шипове, но "старата гвардия" все още е в експлоатация. Един от заслужените сортове, които не са загубили значението си, е малахитът.