Малини

Отглеждане на малини от сорта Gusar: история на отглеждане, описание, характеристики и особености на селскостопанската технология
Малини

Лятната, зимоустойчива малина Gusar е популярна и се разпространява от южните райони до северната част на Санкт Петербург. Повечето градинари дават най-положителни отзиви за това. Защо този сорт е привлекателен и как да го отглеждате - ще бъде полезно да разберете за него.

Как и къде да засаждаме малини: почва, срок на годност на резници, жартиери на решетки, грижи и контрол на вредителите

В дивата природа европейската малина (Rubusidaeus) расте в сенчестите и влажни гори на Русия и Европа до Централна Азия и Скандинавския полуостров. В Централна Русия - почти навсякъде, главно върху пясъчни глинести, в борови и смесени гори. Но това изобщо не означава, че в обработваните градини трябва да се засажда при еднакви условия на осветление и в една и съща почва.

Два метода за подрязване на ремонтантни малини: защо се режат по различен начин в различните региони

Ремонтираната малина е култура, която често предизвиква противоречия между градинарите в южните райони и останалата част от Русия. Спорната кост е методът за подрязване. В топъл климат се отглеждат ремонтантни сортове за две култури и се режат като обикновени малини. В средната лента, Сибир и северните райони, малините се косят напълно през есента, за да се получи една късна, но обилна реколта.

Малини в лятната си къща: методи и особености на възпроизвеждането
Малини

Малинник е агресивна култура, лесно завладява нови територии и ако съсед го има недалеч от вашия сайт, той непременно ще дойде при вас. Така че определено ще се получи, за да се насладите на ароматните плодове. Но ако искате богата реколта, а дори и гарантирана, трябва да имате малина на вашия сайт. И има много начини за размножаване или получаване на посадъчен материал в малини.

Сортове малина Херкулес: едроплоден ремонтантен сорт

Херкулес е един от най-добрите ремонтантни сортове домашни малини за разплод. Той е популярен сред градинарите от средната лента поради своята непретенциозност, производителност, късно плододаване, имунитет срещу болести и вредители. Освен това има много други предимства пред летните сортове.