Билки и подправки

Моят метод за засаждане на копър, който осигурява зеленина и чадъри
Често съм чувал от приятели, че отглеждат копър отделно: в някои легла - за зелени, а в други - за чадъри. И бях много изненадан от това, защото винаги използвам различен метод за засаждане, който спестява време и място. Прочетете още
7 причини да започнете да отглеждате мента
Преди си мислехме, че ментата служи само за придаване на свежест на устата, тъй като често се използва в пасти за зъби и дъвки. Но ментата има и лечебни свойства, тъй като съдържа много антиоксиданти, ментол, терпеноиди, рутин, флавоноиди и други вещества, които активно се борят със свободните радикали в клетките, хипертонията, депресията и дори астмата. Прочетете още
Естрагон (естрагон): засаждане, отглеждане и отглеждане на "годен за консумация пелин"

Естрагонът, по-известен като естрагон, научно известен като естрагонов пелин (Artemísia dracúnculus), е пикантно тревисто многогодишно растение, което е най-близкият роднина на обикновения пелин и принадлежи към семейство Asteraceae (Asteraceae). В дивата природа расте в Северна Америка (от Мексико до Канада), в Източна Европа, Централна и Югоизточна Азия. На територията на нашата страна може да се намери в Далечния изток, на запад и юг от Източен Сибир, както и в европейските региони. Растението предпочита да обитава открити площи по каменисти сухи склонове, камъчета и от време на време в култивирани полета като плевел.

Базил: Как да отглеждаме кралска подправка
Босилек

Хората отдавна знаят за полезните свойства на босилека и способността му да придава на храната уникален вкус. Тази подправка е особено популярна на Изток. Населението на Европа научава за базиликата благодарение на кампаниите на Александър Велики, но известно време се отнасят с непознатото растение с недоверие. Изминаха стотици години и сега в почти всяка частна къща или дача със сигурност ще има малко цветно легло с пикантни билки, сред които босилек заема гордо място.

Рецепта за гурме: пресен босилек у дома през цялата година

Босилекът е отлична подправка за много ястия с невероятна миризма. Въпреки това, в нашия умерен климат, можем да се отдадем на свежите листа от тази билка само през топлия сезон. Но с усилие можете да запазите това парче лято и зима, ако отглеждате босилек у дома.