Моят метод за засаждане на копър, който осигурява зеленина и чадъри

Често съм чувал от приятели, че отглеждат копър отделно: в някои легла - за зелени, а в други - за чадъри. И бях много изненадан от това, защото винаги използвам различен метод за засаждане, който спестява време и място.

Когато за пръв път започнах да се занимавам със земеделие, също допуснах много грешки в отглеждането на копър, но когато научих начина, по който искам да споделя, улесних живота си много.

Моят метод може да се нарече „две в едно“, защото първо копърът расте на храсти, а след това, точно навреме за сезона на мариноване, той ще се използва за чадъри. И най-важното в това е, че листата на растението винаги ще останат сочни, ароматни и меки. Само стъблата ще станат по-дълбоки през есента, точно когато чадърите са необходими за консервиране.

Може би си мислите, че просто използвам някакъв специален сорт семена, но това не е така. Преди много години опитах различни сортове, но в крайна сметка все пак стигнах до извода, че те всъщност нямат значение. Просто трябва да знаете как правилно да засадите растението.

Преди няколко години баба ми ми разказа за специален метод за засаждане на тази култура, който използвам оттогава. Най-важното при този метод е да се сее растението на гроздове, а не на редове, както обикновено се прави. Първо изкопавам дупка с размер около 10-15 сантиметра. След това поставям семената там, погребвам ги и ги поливам с вода.

Именно защото семената в дупката са на куп, издънките ще растат в пухкав храст, а зелените винаги ще бъдат сочни и меки. Цяло лято използвам реколтата за готвене. Поради факта, че е много сочен, добавям го към почти всички ястия. Съставките за ецване ще започнат да се формират по-близо до периода на консервиране, след което можете да започнете да ги използвате.

Този метод може да бъде полезен за много домакини, защото вкусно и ароматно копър ще бъде на масата през цялото лято. А самото растение ще продължи да расте и да не цъфти. А също така до есента ще ви бъдат осигурени чадъри за ецване на зеленчуци.

Използвайки моя метод, вече не трябва да се опитвате да засаждате различни сортове копър. Много съм благодарен на баба ми, че го сподели с мен веднъж, защото това ме спаси от излишна суматоха и сега изобщо не полагам никакви допълнителни усилия да отглеждам това растение.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflower.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно, при условие че е публикувана връзка към източника.